
|
|
|
 |
|
|
Yangın yüzünden yine evsiz kaldılar
Sokakta yaşayan iki kişinin sığındığı binayı gece alevler sardı. Biri ağır yaralandı. Canını zor kurtaran arkadaşı, "Yine evsiziz" diye feryat etti
ÖZCAN TİKİT, LOKMAN DAĞ DHA
zmir Alsancak'ta 1514 Sokak'taki eski bir evde dün sabaha karşı saat 03.00 sıralarında yangın çıktı. Terkedilmiş binaya soğuktan sığınan 51 yaşındaki Metin Akbaşoğlu ve 58 yaşındaki Ahmet Şafak Bilgin alevlerle uyandı. İki arkadaş müdahale etmek istedi. Ancak Akbaşoğlu dengesini kaybetti, ateşe düştü. Bilgin de bir yandan arkadaşını alevlerin arasından kurtarmaya, diğer yandan da söndürmeye çalıştı.
İtfaiye imdada yetişti
Bu arada çevrede oturanlar itfaiyeye haber verdi. Kısa sürede gelen ekipler ikisini de yanmaktan son anda kurtardı. Yangın daha da büyümeden kontrol altına alındı. Ağır yaralanan Akbaşoğlu, AKS 110 görevlileri tarafından Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Omuzunda ve bacaklarında ikinci derece yanıklar olan talihsiz adam hemen tedaviye alındı. Bilgin ise büyük üzüntü yaşadı. "Arkadaşımı alevlerin içinden çıkarmak istedim ama onu yerden kaldıramadım. Yine evsiz kaldık. Ne yapacağız biz şimdi?" dedi, yürek sızlattı. İtfaiye inceleme başlattı. Sigara izmaritinin yol açtığı tahmin edilen yangının kesin çıkış nedeninin araştırıldığı belirtildi.
|
|
|

|
|