Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 09 Mart 2006 / Perşembe  
   Milliyet Online    Emlak    Arabam    Kariyerim    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
GALATASARAY'I, FORTİS TÜRKİYE KUPASI'NDA DEVİRDİ, AĞZININ TADI YERİNE GELDİ
Fener'e ara sıcak: 2-1

Türk futbolunun iki devinin Şükrü Saracoğlu'ndaki mücadelesi enfesti. Luciano'nun harika volesi, ev sahibini öne geçirdi. Ümit Karan skoru eşitledi. Alex'in muhteşem frikiği, 22 Mart'taki rövanş öncesi, sonucu ilan etti


90 dakika

Yusuf Kobal

Fenerbahçe'nin tam da bu kırılma noktasında karşısına bir Galatasaray derbisi çıkmış. Sarı-lacivertliler için tek yol kazanmak. Tersi, uzun süredir bertaraf edilmiş eski bir rahatsızlığı hortlatır ki, Tanrı korusun. Kayseri yenilgisinden sonraki suskunluğun nedeni, tamamen "duygusal"; Galatasaray'ı yeneceksin, dirileceksin.
Galatasaray için "Olsa da olur olmasa da" maçı. Nitekim Fenerbahçe'ye oranla oyuncular sahada daha gamsız gözüküyor. Koltuk rahatlığındalar!
"Şu çılgın antrenörler" dedirtecek kadro seçimleri ile irkiliyoruz. Fenerbahçe uzun zamandır beklenen revizyonunu yapmış. Servet, Deniz 11'de. Geldiğinden beri her yıl Galatasaray'a gol atma becerisini gösteren Nobre, operasyon kurbanı. Galatasaray'da Gerets elinde ne kadar forvet varsa topyekün sürmüş sahaya. Tepeden bakıyoruz da, sanki Fenerbahçe "Çanakkale geçilmez" yapacak, Galatasaray da hürra hücum. Daum yetmemiş, forveti de bire indirmiş. Gerets ise Sabri'den bir sağ bek üretmiş. Mondragon'u Florya'da bırakmış, yanına cesaret cüzdanını alarak Kadıköy'e gelmiş.
Daum'un Gothe'liği tutmuş, niye mi; Milan maçında adeta mefta olan Servet'i artık diriltmenin yolu bu kumarda gizli. Başarılı oluyor, Servet, Hakan Şükür'ün üzerine külçe gibi biniyor, yetmiyor Ümir Karan'ı kesiyor, takıma hırs veriyor. Daum, tabir yerinde ise oyuncusu ile birlikte bu galibiyetle kefenini yırtıyor.

Bariz üstünlük
İlk yarıda Fenerbahçe'nin bariz üstünlüğü var. Girdikleri dördüncü pozisyonu gole çeviriyorlar. 15'de Servet'in kafa şutunu Aykut muhteşem bir refleks ile kornere çeliyor. 17'de Anelka'nın uzaktan şutu yandan dışarı giderken, 19'daki şutunu ise Aykut önlüyor. 25'te ise gol geliyor. Appiah'ın kale sahasına gönderdiği topu önüne indiren ve dönüp vuruşunu yapan Luciano, skoru 1-0 yapıyor. Bu yarıda Galatasaray'ın tek pozisyonu ise 39'da geliyor, Sabri'nin ortaladığı topu önünde ve markajsız yakalayan Hakan Şükür, topu kale yerine auta gönderiyor.
İkinci yarı Fenerbahçe sahaya afyon içmiş gibi çıkıyor. Temposunu düşürmenin bedelini de 56'da ödüyor. Bu anda Hakan'ın ortaladığı topu altı pasın önünde yakalayan Ümit Karan, rahat bir vuruşla Volkan'ı yeniyor: 1-1
76. dakikaya kadar Galatasaray'ı kalesi önünde konuk eden Fenerbahçe, 76. Dakikada Nobre ile inanılmaz bir pozisyon harcıyor. Tuncay-Anelka işbirliğinden gelen top Nobre'nin önüne düşüyor, ama bu oyuncunun dengesi kayboluyor vuruşu kötü oluyor. 78'deki pozisyonda ise Ümit'in kaptırdığı top, Ümit Karan'a geliyor, Volkan tehlikeyi önlüyor.
Alex, Türkiye'de saygı görüyorsa, işte bu yüzden görüyor. Tüm maç durup, tam da ihtiyaç varken, yerini adeta belirlediği noktada serbest vuruşu kazandırıyor, ardından da, barajın ve kaleci Aykut'un kıpırdamasına bile izin vermeden 85'te kaleye golünü mıh gibi çakıyor: 2-1

Daum isyan etti

Fenerbahçe'nin hocası, Alex'in kaleci Aykut degaj yaparken kapıp ağlara gönderdiği topun net gol olduğunu savundu. Ayrıca Anelka'ya kalkan ofsayt bayraklarına tepki gösterdi, bazı faullerin verilmediğini ifade etti

Sarı-lacivertli ekibin hocası Christoph Daum, Galatasaray'ı 2-1 yenmelerine rağmen hakemlerden şikayet etti. Cüneyt Çakır ve yardımcılarını eleştiren Daum, "Bu tip şartlarda hakemlerin işlerinin ne kadar zor olduğunun bilincindeyim. Ancak Alex'in, Aykut'un degajı sırasındaki hareketinin net gol olduğunu düşünüyorum. Bilinçli yapmazlar ama neden bu tür pozisyonlarda Fenerbahçe'ye farklı davranılıyor. Anelka çok süratli, olmayan bazı ofsayt pozisyonlarında bayrak kalkıyor. İkili mücadelelerde rakibi geçiyor, ancak fiziki müdahaleyle durduruluyor. Genelde Fenerbahçe'ye karşılar demiyorum. Ama bu pozisyonların dengelenmesi gerek" dedi.

"Hafif nefes aldık"
Gerets'e karşı ikinci derbisini de kazanan Alman hoca, iki ayaklı kupada avantajı ele geçirdiklerinin altını çizdi. Daum, "Bu mücadeleyle şampiyonluk için net mesaj da verdik. Zor durumda hafif de olsa nefes aldık. Saha ortasındaki kenetlenme izleyenlere mesajdı. Biz aileyiz, birlik ve beraberlik içindeyiz. Kötü sonuç alsak da sorunumuz yok" yorumunu yaptı.
Daum, başta Alex ve Galatasaray'ın kalecisi Aykut olmak üzere oyuncular hakkında şu yorumları yaptı: "Deniz'i kafa topu hakimiyetini rakip ile dengelemek için oynattım. Aurelio'nun da yükünü hafifletti. Aykut'un oynaması sürpriz olmadı. Gollerde net hatası yok. Servet'i kazandık. Güvenimi forma vererek gösterdim. Alex gibi oyuncular çok koşmazlar ve onları kilometre hesabına göre değerlendiremezsiniz. Bir hareketle her şeyi değiştirebilirler. Sadece golü değil, onun dışındaki performansı da iyiydi."

Alex'ten eleştiri

Brezilyalı futbolcu, kaleci Aykut'tan çalarak attığı golün verilmemesine üzüldüğünü söyledi. Alex, "Aykut'un elinden çıkmıştı ve top havadaydı. Ayağımla topu kapıp golü yaptım. Hakem neden vermedi, anlayabilmiş değilim, çünkü rakibe en ufak bir temasım olmadı" dedi. Hakem Cüneyt Çakır ise, "Aykut, bu pozisyonda degaj yapıyordu. Aksiyonu sürerken, Alex'in müdahalesi fauldü" diye konuştu.

Galatasaray bereketi

Fenerbahçe, ezeli rakibi ile Kadıköy'de oynadığı son altı maçtan galibiyetle ayrılmasını bildi. Aslan en son 1999'da rakibini yenebilmişti

Fenerbahçe, ezeli rakibi Galatasaray'a karşı Kadıköy'deki kazanma serisini sürdürdü. Sarı - lacivertliler, sarı - kırmızılı ekip önünde Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki son 6 randevudan da galibiyetle ayrılmayı bildi.
Kadıköy'de son galibiyetini 1999 yılında alan Galatasaray, dün gece kupa maçında da bu özlemine son veremedi. 22 Aralık 1999'da yapılan lig maçını 2-1 kazanan Galatasaray, ezeli rakibiyle daha sonra Kadıköy'de yaptığı 2'si Türkiye Kupası, 5'i de lig olmak üzere son 7 maçta galibiyete ulaşamadı. Bu süre içindeki 7 maçtan 6'sını Fenerbahçe kazanırken, 1 maç berabere sonuçlandı. Fenerbahçe'nin Kadıköy'de son 7 maçtaki 18 golüne, Galatasaray 7 golle karşılık verdi.

İptal doğru

Fenerbahçe'nin, Alex ile kazandığı golün iptal edilmesini hakem hocaları "Doğru karar" olarak nitelendirdi. Kalecilerin topla oynama alanına müdahale edilemeyeceğini belirten hocalar, Aykut'un degaj yapmadan Alex'in ayağının bu alana girdiğini, bu nedenle Cüneyt Çakır'ın doğru karar verdiğini belirttiler.

Nasıl tur atlarlar?

Fortis Türkiye Kupası'nın yeni statüsüne göre aynı şehrin takımları arasında oynanan maçlarda da deplasmanda atılan goller konuk takıma avantaj sağlıyor. Buna göre dün gece sahadan 2-1 mağlup ayrılan Galatasaray, 22 Mart Çarşamba günü Ali Sami Yen Stadı'nda oynanacak maçı 1-0 kazanması halinde turu geçen taraf olacak. 2-1 üzerindeki (3-2, 4-3) tek gollü Galatasaray galibiyetlerinde turu Fenerbahçe geçecek. Normal süre 2-1 Cim-Bom'un üstünlüğüyle sona ererse uzatmalara geçilecek. Skor değişmezse yarı finale kalacak tarafı penaltı atışları belirleyecek.

MAÇIN YILDIZI
Volkan Demirel
İkinci yarıda beklenmedik şekilde kendini yedek kulübesinde buldu. Ancak küsmedi, sabırla görev bekledi. Rüştü'nün Kayseri'deki sakatlığı sonrası formayı yeniden üzerine giydi. Kalitesini bir kez daha gösterdi. Galatasaray galibiyetinde önemli rol üstlendi. Skor 1-1'e geldikten sonra yaptığı kritik kurtarışlarla Fenerbahçe'nin ayakta kalmasını sağladı.

Tuncay'dan özür

Gerets'in tepki gösterdiği Tuncay Şanlı, Alex'in attığı ikinci gol sonrasında Galatasaray tribünlerine karşı yaptığı hareket nedeniyle özür diledi.
Sarı - lacivertli oyuncu, "Aslında onlara karşı kötü bir hareket yapmadım, ama yine de seyirciden özür diliyorum" dedi.




SPOR
Fener'e ara sıcak: 2-1
Hastalığa aldırmadı!
Bu ne öfke
Gökhan'ın şansına bak!
Aslan Gökdeniz!
Rijkaard'dan Ronaldinho resti
Malatya kupada şen: 1-0
Bursa direkten döndü: 1-1
Atina'nın 'Efe'si: 76-73
Güneş yakıyor: 0-3
Haber turu...
Tutan ve tutmayan planlar
Saygı
Şanslar eşit
Ronaldinho futbolcu değil
Gerets damgası
İlk raunt Fener'in
Beceri
At yarışları





 PUAN DURUMU
 FİKSTÜR



Mehmet DEMİRKOL
Tutan ve tutmayan planlar
Gerets, "Deplasmandayım ve oyun klasiğimle ra...
Rıdvan DİLMEN
Saygı
Christoph Daum'u kutlarım. Sebebi de takımını...
Atilla GÖKÇE
Şanslar eşit
Tam anlamıyla bir kupa maçı izledik. Ağır sah...
Ercan GÜVEN
Ronaldinho futbolcu değil
Ronaldinho'nun futbol oynaması yasaklanmalı.....
Halil ÖZER
Gerets damgası
Galatasaray dün kötü oynamadı. İyi mücadele e...
Erdoğan ŞENAY
İlk raunt Fener'in
Yağmurla karışık kar fırtınası içinde oynanan...
Gökhan TÜRE
Beceri
Euroleague'de istikrarı yakalayan ancak sonla...



 Atina 2004
 Dünya Kupası 2002
 Euro 2000
 Sidney 2000
 Dünya Kupası 98
© 2006 Milliyet