
|
|
|
 |
|
|
'Susurlukçu'ya kurşun
Susurluk Davası'nda da adı geçen Hadi Özcan'ın otomobili İzmit'te kırmızı ışıkta beklerken tarandı. 'Kocaeli çetesi' lideri olduğu öne sürülen Özcan ve 8 kişi yaralandı
İZMİT DHA
İzmit'in Yahyakaptan semtinde adı Susurluk Davası'nda da geçen ve "Kocaeli çetesi" lideri olduğu öne sürülen Hadi Özcan'ın içinde bulunduğu otomobil, uzun namlulu silahlarla tarandı. Saldırıda Özcan ve adamlarının yanı sıra otomobilinin yanından geçen minibüsteki yolculardan bazıları da yaralandı.
Çeşitli suçlardan uzun yıllar cezaevinde yatan Özcan ve adamlarının bulunduğu 41 NF 362 plakalı Renault Laguna marka otomobile, dün 16.00 sıralarında kırmızı ışıkta beklerken plakası belirlenemeyen başka bir otomobilden uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.
Saldırıda Özcan'la birlikte bazı adamları ve seken kurşunların isabet ettiği minibüsteki yolculardan Nusret Kemal Demirpençe, Ayfer İnem, Serdar Sağlam, Alican Bulut, İnci Ercan, Kadir Dadaş ve Mehmet Uzun yaralandı.
Savcının eşi yaralandı
Minibüs yolcularından Ayfer İnem'in, Kocaeli Cumhuriyet savcılarından Erdoğan İnem'in eşi olduğu ortaya çıktı. İnem'in hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.
Özcan kimdir?
Yaklaşık 10 yıl önce İzmit'te 'Oflu Muzaffer' adlı kişinin öldürülmesi olayında mahkûm olan 'Kocaeli çetesi' çetesinin lideri olduğu öne sürülen Hadi Özcan, daha sonra tahliye edildi. Özcan, 6 ay önce işadamı Ali İhsan Kaya cinayetinden tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Özcan, Abdullah Çatlı dosyasında birçok kez ifade vermişti.
|
|
|

|
|