
|
|
|
|
Albay Yeşil, Bursalı çeteye torpil yapmış
TOLGA ŞARDAN Ankara
Bursa'da organize suç örgütüne yönelik başlatılan operasyonda gözaltına alındıktan sonra yapılan itiraz üzerine dün serbest bırakılan İl Jandar-ma Komutanı Albay Aydın Yeşil'le tutuklanan çete lideri Ahmet Karakaş ve Cabbar Çiçek arasında ilginç bağlantılar bulunduğu ortaya çıktı.
Şubat ayı içinde Karakaş'ın adamlarının gerçekleştirdiği ve 3 kişinin öldüğü baskına ait soruşturma dosyasında çeteye kolaylık gösterdiği anlaşılan Yeşil'in, olaydan sonra Çiçek'le telefonla konuştuğu belirlendi. Yeşil'in, Çiçek'e 'iki kişi isterim' şeklindeki talebinden sonra Çiçek'in teslim olduğu, ancak eksik soruşturma nedeniyle serbest kaldığı saptandı.
Bu arada Çiçek'in, getirdikleri kaçak silahlar yakalanınca Yeşil'den yardım istediği belirlendi. Yeşil'in, tutuklanmadan önce emekliliğini iste-diği öğrenildi.
|
|
|

|
|