Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 13 Mart 2006 / Pazartesi  
   Milliyet Online    Emlak    Arabam    Kariyerim    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Gabar'da çatışma: 1 şehit

Terör eylemlerinin artması üzerine Şırnak'ın Gabar Dağı'nda operasyon başlatan güvenlik güçleri, PKK ile sıcak temasa girdi. Çıkan çatışmada tankçı Uzman Çavuş Kavak şehit oldu. Kavak yarın toprağa verilecek

ŞIRNAK DHA

Şırnak'ın Gabar Dağı'nda güvenlik güçleri tarafından başlatılan operasyonda, Uzman Çavuş Mahmut Kavak (37) teröristlerle girdiği çatışmada şehit oldu.
Geniş kapsamlı operasyona, 1 tümenle 2 tugaya bağlı askerlerin yanı sıra korucular da katılırken, operasyona katılan helikopterler, verilen koordinatları bombaladı.

Operasyon sürüyor
Havaların ısınmaya başlaması ve terör eylemlerinin artması üzerine 9 Mart'ta operasyon başlatıldı. Önceki gece PKK'lı teröristlerle sıcak temas sağlandı. Yaşanan çatışmada, tankçı Uzman Çavuş Mahmut Kavak şehit oldu.
Operasyon devam ederken, PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgenin çembere alındığı bildirildi. Aynı bölgede 10 Mart'ta çıkan çatışmada, 1 üsteğmen ve 1 er şehit olmuş, 7 asker de yaralanmıştı.

Geçici görevle gönderildi
Gabar Dağı'ndaki çatışmada şehit düşen tankçı Uzman Çavuş Kavak'ın görev yaptığı Tekirdağ'dan 4 Mart'ta geçici görevle Şırnak'a gönderildiği öğrenildi.
Evli ve biri 5, diğeri 10 yaşında 2 kız çocuğu babası olan Kavak'ın cenazesi, yarın memleketi Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde yapılacak askeri törenin ardından asri mezarlıkta toprağa verilecek. Bu arada, terör örgütüyle sürdürülen mücadelede bugüne kadar Dinar'dan 33 kişi şehit oldu.

9 Kasım'da örgüt kışkırtmış

TÜRKER KARAPINAR Ankara
Şemdinli'de 9 Kasım'daki bombalı saldırıyla ilgili olarak açılan dava dosyasından, PKK'lıların Umut Kitabevi'ndeki patlamanın ardından vatandaşları kışkırtma talimatlarını gösteren telefon konuşmaları çıktı. Telefon konuşmalarına göre, bombayı attığı öne sürülen PKK itirafçısı Veysel Ateş'in bindiği 30 AK 933 plakalı sivil aracın gazeteciler çekim yaptıktan sonra yakılmasını isteyen örgüt üyeleri, esnafın kepenk kapatılması konusunda uyarılmasını, uymayanların cezalandırılmasını, polis panzerlerinin benzin aldığı bir benzin istasyonunun yakılmasını, Yüksekova'da yaralanan bir polis ile uzman çavuşun öldürülmesini istedi.





GÜNCEL
Kürt konferansı 'tepkisiz' bitti
Gabar'da çatışma: 1 şehit
CIA uçağı için ikinci mektup geldi
Gazi olaylarında ölenler anıldı
Saylan: Gönüllü hekimi atayalım






Can Dündar
Buralar eskiden tiyatroydu
Ankara Yeni Sahne'yle biz, yaşıt sayılırız. ...
Hasan PULUR
Korutürk ve oğulları...
BAZI örnekleri verirken fazla gerilere gidiyo...
Çetin ALTAN
Otobüsteki çağdaş kadına dikilen bakışlar...
Topkapı'nın dışına çıkan otobüslerden birinde...


 2003 yılında neler oldu
 2004 yılında neler oldu

© 2006 Milliyet