|
 |
|
|
Başbakan dinleyenleri duygulandırmıştı
Tedbir olarak prompter kullandı
Kızılcahamam kampında İstiklal Marşı'nı ezberden okuyan Başbakan Erdoğan'ın, marşın 10 kıtasını konuşma metninin yer aldığı ekrana tedbiren koydurduğu öğrenildi
ANKARA Milliyet
Kızılcahamam kampında İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını ezbere okuyarak AKP milletvekillerini duygulandıran Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "İstiklal Marşı'nın Meclis'te kabulünün 85. yıldönümünü AKP'lilerin unuttuğu" yönündeki haberlere tepki olarak böyle bir yöntem izlediği ortaya çıktı.
Marşın 10 kıtasının, Erdoğan'ın konuşma metninin yer aldığı "prompter"a (kameranın yanında yazının aktığı ekran) tedbiren konulduğu öğrenildi.
İstiklal Marşı'nı "duygu yüklü" bir üslupla okuyarak milletvekillerinin ağlamasına neden olan Erdoğan'ın, Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerini çok sevdiği ve birçok eserini ezbere bildiği belirtildi.
Başbakanlık kaynakları, "İstiklal Marşı'nın tamamını kampta ezbere okuduğu zaten ekranlardan görüldü. Başbakan, Ersoy'un kitabı olan Safahat'ın uzmanıdır. Safahat'taki birçok şiiri ezbere bilir" bilgisini verdiler.
Başta grup toplantıları olmak üzere katıldığı açılışlarda konuşma metinlerini "prompter" denilen şeffaf camlardan oluşan sisteme koyduran Erdoğan, Kızılcahamam'daki kapanış konuşmasını da aynı yöntemle yaptı.
Erdoğan'ın 10 kıtayı ezbere okumakla birlikte, "prompter"a yansıyan konuşma metninin sonuna marşın dizelerini koydurduğu öğrenildi.
Erdoğan'ın, "İstiklal Marşı'nın TBMM'de kabulünün 85. yıldönümünü AKP'lilerin unuttuğuna" yönelik haberler üzerine İstiklal Marşı'nı okuduğu belirtildi.
Kampın ardından bazı köşe yazarları, Erdoğan'ın İstiklal Marşı'nı ezberden değil de "prompter"a bakarak okuduğunu iddia etmişti.
|
|
|

|