Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 17 Mart 2006 / Cuma  
   Milliyet Online    Emlak    Arabam    Kariyerim    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
'Alkolsüz lokal' dayatması

Mersin'deki Mühendisler, Mimarlar ve Teknikerler Derneği üyeleri, lokallerinin "içki satışı yapıldığı" için valilikçe kapatılmak istendiğini belirterek imza kampanyası başlattı

ALİ ŞEN, MUSTAFA ERCAN DHA

MERSİN'de, Mühendisler, Mimarlar ve Teknikerler Derneği üyeleri, lokallerinin alkollü içki satışı yapıldığı için valilikçe kapatılmak istendiği iddiasıyla imza kampanyası başlattı. Dernek Başkanı Fehmi Tosun, "alkolsüz lokal" dayatması yapıldığını söyledi.
1969'da kurulan 240 üyeli derneğe valilikten 20 Mayıs 2005'te gönderilen yazıda, "Özel İdare Lojmanları binasının zemin katındaki lokalin bahçesinde geç saatlere kadar içki içildiği belirtilerek, bunun önlenmesi, aksi takdirde yasal yollara başvurulacağı" bildirildi.

Kapatma sinyali
Dernek yöneticileri bu yazının kapatma sinyali olduğunu düşünürken, Mersin Valiliği Dernekler İl Müdürü Erol Özdemir 21 Şubat 2006'da polis eşliğinde lokali denetledi. Denetimde, lokaldeki 50 kişiden 12'sinin üye olmadığına ilişkin tutanak düzenlendi ve 5 gün kapatma kararı verilerek dernek 8 Mart 2006 günü mühürlendi. Ancak mührün üçüncü gün kırılması, Tosun bunu tutanakla müdürlüğe haber verdiği halde sorun oldu ve lokal açma izninin iptali gündeme geldi.
Lokalin kapatılmaması için imza kampanyası başlatan üyelerin 2 günde topladığı 200'ün üzerindeki imza, bir dilekçeyle İçişleri Bakanlığı ve Mersin Valiliği'ne gönderildi.
Tosun, "Dernekler Müdürü eksiklikleri bildirirken bize, 'alkolsüz lokal yönergesi' tavsiye etti ve uygulamamızı istedi" dedi. Dernekler İl Müdürü Erol Özdemir ise kanun ve yönetmelik çerçevesinde işlem yaptıklarını söyledi.







GÜNCEL
Dilovası'nda her evde bir hasta var
Toplum, haklarından vazgeçme eğiliminde
'Alkolsüz lokal' dayatması
Pentagon'a uydu hizmeti
Meslek eğitimi için model okul
Nüfus cüzdanı cebe sığacak
Dede Zapsu'nun kitabı çıktı
İmamları CHP savundu
İstanbul'da Halepçe kurbanları anıldı
Irak'ta Kürtler Halepçe anıtını yaktı
Dershaneden afişli özür
Londra Belediyesi'ne PKK oyunu
'W''ye yargı kararıyla özgürlük
Danimarka'da karikatür krizi için dava yok
Danıştay'dan üs kullanımına onay çıktı






Melih AŞIK
BOP'a bulaşma!
CHP Denizli Milletvekili Haşim Oral, Dışişler...
Hasan PULUR
Japonlar haksız mı?
KİMSE kusura bakmasın ama, biz bu konuda bazı...
Çetin ALTAN
Akvaryum balıkları, "devlet" kavramının tanımlanması, İran'ın durumu...
Önce 20. yüzyılın ikinci yarısından sonraki d...


 2003 yılında neler oldu
 2004 yılında neler oldu

© 2006 Milliyet