Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 19 Mart 2006 / Pazar  
   Milliyet Online    Emlak    Arabam    Kariyerim    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Bir Fener bestesi! (4-1)

Sarı - lacivertliler, Ankaragücü karşısında kötü futbolunu yine duran top silahıyla örttü. İbrahim Yavuz'un kendi kalesine attığı gole, Emre karşılık vermesine rağmen ikinci yarıda Tuncay, Appiah ve Alex ile güldü, liderliğini sürdürdü

Cemal Ersen


Liderin maçı öncesi gariplikler vardı Ankara 19 Mayıs Stadı'nda. Tribünlerdeki üstünlüğüne alıştığımız sarı - lacivertli taraftarlar bu kez sayısal olarak Başkentli renkdaşlarına boyun eğmişti. Protokol tribünü de bir acayipti. Başkan Aziz Yıldırım'ın en ön sıradaki yeri iyi güzeldi de, vekili Nihat Özdemir, Mahmut Uslu, Murat Özaydınlı ve kardeşi Ali Yıldırım ile birlikte yönetimin diğer üyelerine en arka sırada yer gösterilmiş, dolayısıyla Saracoğlu Stadı'nın lüksüne alışmış olan bu isimlerin suratları bir karış asılmıştı.
Maçın başlamasıyla birlikte saha içindeki tansiyonun da yüksek olduğu gözlendi. Hakem Cem Deda'nın art arda Ankaragücülü futbolculara gösterdiği sarı kartlar bunun yansımasıydı. 9. dakikada Alex'in kullandığı frikik atışında İbrahim Yavuz'un ters kafa vuruşu kümede kalma uğraşı veren Başkent ekibi futbolcularındaki tedirginliği daha da artırdı. Erken golle morallenen Fenerbahçe için bundan sonrası çok daha kolay görünse de sarı - lacivertli golcülerin beceriksizlikleri ve direkler buna izin vermedi. 19 ve 29. dakikalarda Nobre, 33'de ise Alex Fenerbahçeli taraftarlara saç yoldurttu. 35. dakikada Önder, 38'de Tuncay son vuruşlarda etkisiz kaldı.
Ankaragücü'nün rakip kalede göründüğü 39. dakikada ilginç bir pozisyon yaşandı. Umut'un 20 metreden sert şutu az daha topla birlikte Rüştü'yü de kale çizgisinden içeri sokacaktı. 44. dakikada bu kez Baliç'in benzer sertlikteki vuruşunda topu yine sektiren Rüştü, ortalayan Petkov, beraberlik sayısını kaydeden ise Emre oldu.

Özdemir'in uğuru
İkinci yarının hemen başlarında pozisyondan çok mücadele vardı. Dakikalar 61'i gösterirken, Alex'in kullanacağı köşe atışı öncesi Nihat Özdemir'in yanındakiyle yer değiştirmesinin bir hikmeti var mıydı bilinmez ama, Tuncay'ın şık kafa golü skoru bir kez daha Fenerbahçe lehine çevirdi. Bu üstünlük sayısı sonrası sahadaki görüntü tıpkı ilk yarıdaki gibiydi. 73'de Önder Turacı, 76'da Appiah'ın girdiği pozisyonlar adeta farklı skorun sinyallerini verdi. 79. dakikada Rüştü'nün degajı ile başlayan atakta Semih'in Ankaragücü savunmasından söktüğü top bir kez daha Appiah'a geldi. Son vuruşu yapan bu oyuncu farkı ikiye çıkardı. Başkent ekibinin tamamen teslim bayrağını çektiği son bölümde bitirici darbe Alex'in ayağından geldi.
Ve Fenerbahçe ilk kez bir Ankara deplasmanında üç puanı birarada görürken, nefes kesen mücadelenin bir etabını daha kayıpsız atlattı.

MAÇIN YILDIZI
Marco Aurelio

Sakatlığı nedeniyle maça yetişip, yetişmeyeceği şüpheliydi. Ancak sahaya çıktı, müthiş futboluyla takımı için ne kadar önemli bir silah olduğunu bir kez daha kanıtladı. Dinamo gibi çalıştı, orta bölgede rakibin ataklarının olgunlaşmasına fırsat tanımadı. Fenerbahçe'nin oyunu karşı alana yıkmasını sağlayıp, takımındaki en kritik görevi başarıyla yerine getirdi.

Haklı ve farklı

YUSUF KOBAL

Fenerbahçe'nin Başkent deplasmanında üç puanı farklı skorla alması Teknik Direktör Christoph Daum'un yüzünü güldürdü.
Futbolcularına övgüler yağdıran Alman hoca "Maçın geneline bakarsak takımın oynadığı futboldan memnunun. Oyuncularımı tebrik ederim" ifadelerini kullandı.
Maçın ilk dakikasından itibaren rakiplerine karşı üstünlük kurduklarını ifade eden Christoph Daum, "İlk yarıda yakaladığımız beş pozisyondan sadece birini değerlendirdik. İkinci yarıdaki hedefimiz baskımızı artırmaktı. Bu planımızı sahaya yansıttık. Haklı ve de farklı bir galibiyet elde ettik. Bu tip maçlar çok zordur. Ankaragücü'nün özel durumu da söz konusuydu. Sahada daha kaliteli ve galibiyeti daha isteyen takımım üstünlüğü sağladı" diye konuştu.
Fenerbahçe İkinci Başkanı Nihat Özdemir ise "Çok iyi oynadık ve rahat kazandık. Liderliği bırakmak istemiyoruz" dedi. Özdemir, kupada da hedeflerinin Galatasaray önünde aldıkları 2-1'lik avantajı koruyup tur atlamak olduğunu belirtti.

MAÇTAN NOTLAR

Appiah cezalı
Sarı - lacivertli ekibin Ganalı yıldızı, Ankaragücü maçında gördüğü sarı kart nedeniyle cezalı duruma düştü. Appiah, gelecek hafta Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak Malatya maçında forma giyemeyecek.

Tuncay'ın çilesi
Tuncay ve Alex maçtan sonra doping kontrolüne alındı. Tuncay kontrol için idrar veremeyince kafile otobüsü 1 saat bekledikten sonra stattan ayrılarak havaalanına gitti. Yıldız futbolcu odada kalırken aradan yaklaşık 2 saat geçmesine rağmen numune veremedi. Tuncay daha sonra numuneyi verdi ve havaalanında kafileye dahil oldu.

Deda'dan uyarı!
Ankaragücü'nün tecrübeli futbolcusu Baliç, hakem Cem Deda'nın devre arasında kendisi aracılığıyla sarı kartı olan Sedat'ı uyardığını açıkladı. Baliç, "Hakem, Sedat'ın dikkatli olmasını söyledi. Sedat da ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışı kaldı" dedi.

Yıldırım'la nihayet
Başkan Aziz Yıldırım bu sezon Ankara'da ilk kez güldü. Yıldırım'ın daha önce Başkent'te izlediği Gençlerbirliği maçı golsüz berabere sona ererken, Fenerbahçe, Ankaraspor'a 2-1 yenilmişti.

Alex mesaj yolladı!
Alex de Souza maçlarda orta sahayı kalabalık tutma düşüncesindeki teknik adamlardan hoşlanmadığını açıkladı. Brezilyalı futbolcu kendisine ait internet sitesinde, teknik yönden kaliteli bir futbolcuyu taktik yüzünden kulübede oturtup başka bir oyuncuyu sahaya sürmeyi doğru bulmadığını belirterek, "Orta sahaya bir futbolcu daha koyayım, böylece kendimi güvene almış olurum diye düşünen teknik direktörlerden hoşlanmam. Değişik şeyler düşünen, takım organizasyonunu sağlayan hocalar benim tercihimdir" ifadesini kullandı.




SPOR
Bir Fener bestesi! (4-1)
Efes'in Başkent keyfi (76-59)
Fisichella ilk sırada
Kartal'da soğuk savaş!
Karaman'ın isyanı
Birlik masada kaldı
Erken gol talimatı
Ege'nin kralı Manisa (4-2)
Antalya'dan baskın (4-2)
Güneş tutuldu! (2-3)
Para çok olunca!
Nuri'den asist
UEFA çıldırdı
Yeni bahis iddiası
Eşref kafeste!
Memo, Zaza'yı üzdü
Gururumuz altın kızlar
Haber turu...
Yoklukta bolluk
Pas yaparak çözdüler
Fenerbahçe'ye bravo
At yarışları





 PUAN DURUMU
 FİKSTÜR



Mehmet DEMİRKOL
Yoklukta bolluk
Daum 63'te ilk değişikliğini yaptı. Serkan, Y...
Rıdvan DİLMEN
Pas yaparak çözdüler
Fenerbahçe geçen hafta ayağa oynayarak, pres ...
Erdoğan ŞENAY
Fenerbahçe'ye bravo
Fenerbahçe, Başkent'ten böylesine ayıplı kısı...



 Atina 2004
 Dünya Kupası 2002
 Euro 2000
 Sidney 2000
 Dünya Kupası 98
© 2006 Milliyet