Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 24 Mart 2006 / Cuma  
   Milliyet Online    Emlak    Arabam    Kariyerim    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Sarıyer'de 'yıkım' savaşı

Sarıyer Derbent'te bir dernek binasını yıkan belediye ekiplerinin 'Kentsel Dönüşüm Projesi' kapsamında evlerini yıkacağını sanan mahalle sakinleri, kömür çuvallarıyla barikat kurdu. 4 polisin yaralandığı olaylarda 38 kişi gözaltına alındı

MUTLU BOZDAĞ, HALUK ATALAY İstanbul

İstanbul Sarıyer Derbent Mahallesi'nde dernek binası yıkımı sonrasında çıkan olaylarda ortalık savaş alanına döndü. Polis, barikat kurup taşlı saldırılarda bulunan grupları her defasında biber gazı ve göz yaşartıcı bombayla dağıttı. Mahalle sakinlerinin, 'Kentsel Dönüşüm Projesi' kapsamında evlerinin yıkılacağı söylentisi üzerine tepki gösterdikleri öğrenildi.
Belediye ekipleri, dün sabah 05.00'te polis desteğiyle Derbent Mahallesine gelerek, Derbentliler Dayanışma Derneği binasını kısa sürede yıktı. Yıkım sonrası mahalle sakinleri, belediye ekipleri ve polise saldırdı. Polis, göz yaşartıcı gaz kullanarak kalabalığı dağıttı.

15 ton kömür
Gün boyu süren çatışmalarda bazıları maskeli olan göstericilerin, Hatemoğlu İlköğretim Okulu'nun bahçesinden zorla aldıkları kömürleri de barikat kurmak için kullandıkları ortaya çıktı. Okul yöneticileri, 25 kiloluk çuvallar halinde 15 ton kömürün alındığını öne sürdüler.
Fahrettin Aslan İlköğretim Okulu öğrencilerinden bazılarında, okula geldikten sonra mide bulantısı, baş ağrısı ve göz yaşarması şikâyeti görüldü. Olay yerinin yakınından geçtikleri ve biber gazından etkilendikleri anlaşılan 16 öğrenci hastaneye kaldırıldı.

'Evlerimiz yıkılmasın'
Derbent Mahallesi'nde oturan vatandaşların, 40 yıldır oturdukları evlerinin Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkılacağı söylentisi üzerine yıkıma tepki gösterdikleri öğrenildi. Bu arada mahalleye gelen CHP İstanbul İl Başkanı Şinasi Öktem, sabah yıkım yapılmasını eleştirdi. Öktem'e, çekilmeleri talebinde bulunduğu bir polis yetkilisi, "Barikat kurularak kamu düzeni bozuldu. Onlar bize çiçek, biz onlara gaz bombası atmış değiliz" karşılığını verdi.

4 polis yaralandı
Bütün gün süren olaylarda, 4 polis memuru yaralanırken, bazı göstericiler ile basın mensupları da gazdan etkilendi. 38 kişi gözaltına alındı. Sarıyer Belediyesi yetkilileri, kaçak dernek binası için 1.5 ay önce tebligat yapıldığını söylediler.

Çuvallarla barikat kurdular

Olaylar sırasında atılan taşlarla 1'i başından olmak üzere 4 polis memuru yaralanırken, bazı göstericiler ile basın mensupları da biber gazlarından etkilendi. Polis, kömür çuvalları, araba lastikleri ve kasalarla barikat kuran mahalle sakinlerine panzerle su sıktı. Göz yaşartıcı gaz kullanan polis kalabalığı dağıttı. Polise taşla saldıran ve direniş gösteren 38 kişi gözaltına alındı.





YAŞAM
Sarıyer'de 'yıkım' savaşı
Son dakika Picasso
Ağlama, muhafazakâr olursun!
Bir araştırmayı tersine okumak
Hoca'dan şirketlere rehberlik
Kaçırdığı kızı 10 yıl boyunca taciz etti
Çalıntı kamyon parçalama tesisi!
Saniye saniye cinayet
Anadolu yakasında elektrik kesintisi
Bodrum yine lodosa teslim
Poyraz yürümeye başladı
Hortumla 400 metre uçtu ama yaşıyor
Çocuklarda kulak enfeksiyonuna aşı
Tüberkülozdan 1.7 milyon ölüm
Kirlilik sperm sayısını düşürüyor
Dünyanın en yaşlı kaplumbağası öldü






© 2006 Milliyet