|
 |
|
|
Vestel Grubu'nun ciro hedefi 3 milyar euro
Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Yüngül, beyaz eşyada önemli bir ivme yakalayacaklarını belirterek, grubun ciro hedefinin 3 milyar euro olduğunu söyledi
EKONOMİ SERVİSİ
Vestel Şirketler Grubu, özellikle beyaz eşyada pazar payını büyüterek, cirosunu geçen yıla göre yüzde 11.6 artışla 3 milyar euroya çıkarmayı hedefliyor.
Avrupa'nın en büyük televizyon üreticisi olan Vestel Elektronik, giderek yaygınlaşan LCD ve Plasma televizyonlara ağırlık vermeyi planlarken, nisanda halka açılması beklenen Vestel Beyaz Eşya da yatırımlarını tamamlayacak.
Beyaz eşyada büyüme
Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Ömer Yüngül, düzenlenen basın toplantısında, grubun geçen yıl 2 milyar 687 milyon euroluk ciro, 2 milyar 10 milyon eurluk ihracat ve 53 milyon euroluk net kâr elde ettiğini açıkladı. Yüngül, grubun bu yılı 2.3 milyar euroluk ihracatla ve 58 milyon euroluk net kâr elde etmeyi hedeflediklerini söyledi.
Yüngül, şunları söyledi: "Beyaz eşyada hem yurtiçinde hem de yurtdışında önemli bir ivme yakalamayı hedefliyoruz. Dünya pazarındaki gelişmeye bağlı olarak elektronikte flat panel TV üretiminin payını artıracağız. Beyaz eşya operasyonumuz ise Avrupa pazarındaki büyümeye paralel olarak artarak devam edecek. Vestel Beyaz'ın beş yıl önceki cirosu sadece 60 milyon dolardı, bugün 600 milyon doları aştı. Şimdi bu başarımızı halka açılarak sürdürmek istiyoruz. Nisan ayında Vestel Beyaz'ı halka açacağız."
Vestel markasını Türkiye saat dilimindeki ülkelere yayma politikasına 2006'da ağırlık vereceklerini söyleyen Yüngül, ilk etapta Rusya ve BDT ülkeleri, ardından da Mısır, İran, Irak ve Hindistan ile Pakistan'ın hedeflendiğini söyledi.
| Rakamlarla Vestel Şirketler Grubu (milyon euro) | | 2005 gerçekleşen | 2006 hedefi | | Ciro | 2.687 | 3.000 | | Yurtdışı satış | 2.010 | 2.300 | | İç pazar | 677 | 700 | | Net kâr | 53 | 58 | | Toplam yatırım | 175 | 120 | | Toplam istihdam | 11.368 | 13.000 | |
|
|
|

|