Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 31 Mart 2006 / Cuma  
   Milliyet Online    Emlak    Arabam    Kariyerim    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Festivalin önemli anları

Bu yıl 1-16 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası İstanbul Film Festivali çok hareketli bir programa sahip. Bazı filmler ise öne çıkıyor



Sinemanın efsanevi oyuncularından Alain Delon Yaşam Boyu Başarı Ödülü'nü almak üzere 1 Nisan Cumartesi günü 13.30 seansında Emek Sineması'nda "Kaderi Arayan Adam" (Joseph Losey, 1976) filminin gösterimine katılacak.
"Festivalin Fransız divası" Isabelle Huppert'in oynadığı "Gabrielle", 1 Nisan Cumartesi 21.30'da Emek Sineması'nda.
Festivalde çocuklara yönelik özel bir bölüm var: Film Sende. Küçüklere beş seçenek sunuyor. 2 Nisan 11.00'de Rexx'te gösterlilecek "Köpek, General ve Kuşlar"ı seçebilirsiniz.
Festival gediklilerinin hevesle beklediği, Eunice Martins'in piyanoda seslendirdiği müzik eşliğinde sessiz klasikleri izleme fırsatı, 5 Nisan Çarşamba saat 19.00'da Cemal Reşit Rey Salonu'nda karşılarına çıkacak. Martins, Charles Bryant'ın 1923 tarihli filmi "Salome"ye eşlik edecek.
Fransız sinemasının auteur'lerinden Bertrand Blier ikinci kez festivale konuk oluyor. Blier 7 Nisan Cuma 21.30'da Emek Sineması'nda Monica Bellucci ile Gerard Depardieu'nün oynadığı "Beni Ne Kadar Çok Seviyorsun$" filmini sunacak. 8 Nisan Cumartesi 16.00'da ise Fransız Kültür Merkezi'nde bir master class verecek.
Punk'ın önemli temsilcilerinden, birçok topluluğun menajerliğini yapmış İngiliz Don Letts gözlem ve söyleşilerden oluşan "Punk Tavrı" adlı belgeseliyle konuk. Filmi izleyip bizzat Letts'ten dinlemek isteyenler 7 Nisan Cumartesi 19.00'da Sinepop'ta olsun.
Pamir Kırgızlarının yaşam tarzlarını korumak uğruna Van'a göçlerini anlatan "Ölmüş Bir Koyunu Değerlendirmenin 37 Yolu"nun İngiliz yönetmeni Ben Hopkins 8 Nisan Cumartesi günü 13.30'da Sinepop'ta.

Belgesellerle anılacaklar
Danimarkalı yönetmen Christopher Boe 8 Nisan Cumartesi 19.00'da Emek'te top model Helena Christensen'in de rol aldığı filmi "Allegro"yu sunacak.
"Shutka Rekorlar Kitabı"nda, Makedonya'nın Şutka kasabasındakilerin ne kadar saçma olursa olsun bir alanda "birinci olma" tutkusunu anlatan Aleksandar Maniç, 10 Nisan Pazartesi 19.00'da Sinepop'ta olacak.
Türk tiyatro ve sinemasının yaratıcı oyuncusu Erkan Yücel'i ve bu yıl yitirdiğimiz usta görüntü yönetmeni İlhan Arakon'u 11 Nisan Salı günü 19.00'da Sinepop'ta art arda gösterilecek belgeselleri, "Şimdi Geçti Buradan" ve "İlhan Arakon" ile anacağız.
Reha Erdem'in "5 Vakit"i büyük merakla bekleniyor. Erdem, Ege taşrasında geçen filmini Beyoğlu Sineması'nda 12 Nisan Çarşamba günü 19.00'a yetiştirecek.
Belgeselleriyle izleyeni çarpan Vittorio de Seta, 8 Nisan Cumartesi 16.00'da Atlas'ta filmleriyle ilgili soruları yanıtlayacak. 83 yaşındaki yönetmen ertesi gün 13.30'da İstanbul Modern'de bir master class verecek.

Ödüle uzananlar
James Longley'in "Irak Paramparça"sının Sundance'de ödül alan çarpıcı görüntülerinin kamera arkasını 15 Nisan Cumartesi 16.00'da Sinepop'ta Longley'e sorabilirsiniz.
Ulusal Yarışma'nın birincisi 15 Nisan Cumartesi 19.00'da, Uluslararası Yarışma'nın birincisi 16 Nisan Pazar 21.30'da Beyoğlu Sineması'nda gösterilecek.
"Truva"nın güzel Helen'i Diane Kruger iki filmle festivalde. Biri açılışta gösterilecek olan "Ateşkes", diğeri tükenmiş bir mankeni canlandırdığı "Frankie".



Alin Taşçıyan öneriyor:

"Biletler / Tickets" - Ermanno Olmi, Abbas Kiarostami, Ken Loach
"Gerçeğin Ötesinde / Where the Truth Lies" - Atom Egoyan
"Tristram Shandy: Uyduruk Bir Öykü / A Cock and Bull Story" - Michael Winterbottom
"Ofsayt / Offside" - Cafer Panahi
"Grbavica" - Jasmila Zbaniç
"Çocuk / l'Enfant" - Jean-Pierre&Luc Dardenne
"Güneş / Solntse" - Aleksandr Sokurov
"İntikam Meleği / Sympathy for Mr. Vengeance" - Park Chan-Wook
"Seyyar Satıcı / Man Push Cart" - Ramin Bahrani
"Gece Bekçisi / Ronda Nocturna" - Edgardo Cozarinsky
"Sıradan Aşıklar / Les Amants Reguliers" / Philippe Garrel
"Uzaklardaki Vahşi Mavilik / The Wild Blue Yonder" / Werner Herzog
"İberya - Dans Müzik&İspanya / Iberia" - Carlos Saura
"Aura" / Fabian Bielinsky
"Cenette Savaş / Batalla en el Cielo" / Carlos Reygadas


CUMARTESİ
"Tiyatro dünyanın en önemli işi değil"
Baştan aşağı pırıltı
Festivalin önemli anları
Ayakkabınızı nasıl alırdınız?
Repertuvarlarında uzun hava da var caz parçaları da
Öğrenci Emmy ödülünü nişanlısı ile paylaştı
ne var, ne yok
En moda En yeni
Türk mutfağına sağlıklı yorum
Sahte çantayı tanımanın yolları
Ankara Müzik Festivali başlıyor
Konser, dans ve bale aynı programda
Damak tadı





Melis Alphan
Cengiz Eren
Ali Rıza Kardüz
Cemal Saydam
Tuba Akyol
İlhan Uçkan
Yalvaç Ural

© 2006 Milliyet