|
 |
|
|
İnönü mahkumları: 2-2
Beşiktaş bu sezon sahasındaki 23'üncü puanını kaybetti. Kartal, kümede kalma savaşı veren Malatyaspor önünde Evren'in golüyle geriye düştü. Ahmed Hassan eşitliği getirdi. Mert'in penaltısıyla umutlanan konuk ekip Gökhan Güleç'i engelleyemedi
90 dakika
Bilal Meşe
Tigana'nın sahaya sürdüğü on bir bizce de doğru bir seçimdi. Tıpkı Antep deplasmanında Kartal'ı attığı ve attırdığı gollerle ayağa kaldıran Tümer'in on birde sahaya çıkması gibi.
Ne var ki, bazen evdeki hesap çarşıya uymuyor!
Tümer Metin'in sekizinci dakikada sakatlanıp, oyundan çıkışı, Tigana'nın oyun şablonunu da alt - üst etti.
İki takımın da farklı hedefleri var.
Beşiktaş Avrupa peşinde, Malatyaspor ise can derdinde!
Ofanstan çok savunmayı ve puanı düşünen Malatyaspor hem adam, hem de alan markajı uyguladı sürekli. Gökhan Güleç - Bobo ikilisine 'kilit' vuran Malatyaspor, kontrolü elden bırakmazken, uzun toplarla gol aradı. Nitekim Evren'in 21'de attığı ilginç gol konuk takım için bulunmaz bir fırsattı. Evren'in bu golü Kartal'ın kolunu - kanadını kırdı, hem de strese soktu. Bu golde Cordoba'nın fazla öne çıkması hataydı, ayağının kayması ise şanssızlıktı.
Sorun forvet
Bunlar elbette futbolun içinde olanlar.
Kartal'daki asıl sorun bizce forvettedir... Evren'in golünden sonra geri kalan tüm dakikalarda Kartal adeta rakip yarı alana kapandı. Çok adamla yüklendi, pozisyon üstüne pozisyonlar ürettiler, ancak bu fırsatları gole çevirecek golcüyü ne onlar, ne de biz bulabildik!
Gökhan Güleç, bu süreçte iki pozisyon yakaladı, birini gole çevirebildi, o da ite - kaka!... Bobo hem çok çalıştı, hem de pozisyon kovaladı ama hep yalnız kaldı. Tigana'nın tek golü atan Ahmed Hassan'ı dışarıya alması bizce yanlış bir seçimdi, Gökhan Güleç dururken!
Siz siz olun yeni sezona bu takıma 'yırtıcı' bir forvetin şart olduğunu asla unutmayın.
Gelelim Çağdaş'a...
Zaten Kartal golü bulmakta zorlanıyor, zor atıyor, üstüne üstlük inanılmaz bireysel hatalardan inanılmaz goller yiyorlar. Tıpkı Çağdaş'ın Bilal'i cezaalanı içinde yere indirmesi gibi. Tamam Çağdaş yerden - göğe kadar hatalı. Peki, siz tribünler neden hata yapan oyuncuyu protesto edersiniz? Bu düşüncenin doğruluğunu kim savunabilir.
26'da yediği golün şokunu atlatmaya çalışan Beşiktaş'ta Bobo'nun kafa pasıyla sağdan cezaalanına giren Ahmed Hassan çarprazdan sert vurdu, kaleci ayağıyla uzaklaştırdı.
43'de Bobo söktüğü topla soldan indi, çizgi üzerinden vurdu, savunmaya çarpan top kaleci Bora'yı yanıltırken, meşin yuvarlak yan direkten döndü, savunma uzaklaştırdı.
İkinci yarıya hızlı başlayan Beşiktaş, 55'de Ahmed Hassan sağdan çizgiye kadar indi, penaltı noktası üzerine kesti, Bobo yatarak gelişine sert vurdu, üstten aut.
Ve Sergen sahada
Tigana, 57'de uzun bir aradan sonra kadroya giren Sergen'i İbrahim Üzülmez'in yerine sahaya sürerken, tribünlere de umut aşıladı. Nitekim 58'de soldan kazanılan korner atışını Sergen, altıpasa kesti, Bobo'nun kafa şutunda top az farkla üstten auta gitti.
61'de bu kez sağdan kazanılan korner atışını yine Sergen Yalçın kullandı, altıpasa kesti, kafalardan seken topa arka direkte Ahmed Hassan ayak koydu: 1-1
Beraberlik golünden sonra sürekli zamana oynayan Malatyaspor, 72'de bir kez daha öne geçti. Bilal topla sağdan indi, ne karşılayan var, ne basan, cezaalanına girdi, Çağdaş arkadan rakibini yere indirdi, karar penaltı. Kaptan Mert şık bir vuruşla topu filelere gönderdi: 1-2
Kalan dakikalar da yine yüklenen pozisyon kovalayan Beşiktaş'ta Gökhan Güleç 90'da sahneye çıktı, karambolde topu önünde bulan genç oyuncu skoru belirledi: 2-2
Komedi goller!
Tigana, Malatya'nın ilk golüne atıfta bulunarak, "Maalesef evimizde yediğimiz her gol, genelde komedi goller gibi oluyor" diye konuştu
SERDAR SARIDAĞ
Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana, Malatyaspor karşısında kötü bir akşam yaşadıklarını söyledi, son dakikada gelen beraberlik golü için, "Zararın neresinden dönersen kardır" yorumunu getirdi.
Tam iyi giderken yine puan kaybettiklerini söyleyen siyah - beyazlıların teknik patronu, "Çok yazık... İki gol yedik. Nedense evimizde kazanırken zorlanıyoruz. Futbolcularım İnönü Stadı'nda oynadığı zaman daha hassas oluyor. Yüzde 20 ile 40 arasında bir performans düşüklüğü yaşıyorlar. Bu da bizi inanılmaz bir şekilde cezalandırıyor" yorumunu yaptı.
Tigana, taraftarın Çağdaş'a tepki göstermesini ise şöyle yorumladı: "Her oyuncunun kariyerinde böyle anlar olabilir. Ama bunun üstesinden gelmek lazım. Bu tür olayları düşünmemek, kulağını tıkamak gerekiyor."
Malatyaspor'un ilk golünde Cordoba'nın hatalı olup olmadığı konusuna da yanıt veren Tigana, "Maalesef evimizde yediğimiz her gol genelde komedi goller gibi oluyor" diye konuştu.
Çağdaş bitti!
Taraftarın protesto ettiği tecrübeli oyuncu, "Beşiktaş benim için bitti" dedi. Çağdaş kadro dışı bırakılıyor
SERDAR SARIDAĞ
Siyah-beyazlı ekipte Adem Dursun'dan sonra taraftar tepkisi nedeniyle ayrılık kararı veren futbolculara Çağdaş Atan da eklendi.
Malatyaspor maçında penaltı pozisyonun ardından tribünlerin tepkisini çeken ve protesto edilen tecrübeli oyuncu, "Bazı şeyler gitmem ile bitecekse, ben zaten Beşiktaş formasını giymek istemiyorum. Beşiktaş benim için bitmiştir. Avrupa'dan bir kulüple anlaştım. Beşiktaş bu taraftar mentalitesiyle gittikçe, 10 sene daha şampiyon olamaz" dedi. Yönetici Kıvanç Oktay'ın tüm uğraşına rağmen Çağdaş'ın bu açıklaması Başkan Yıldırım Demirören'i kızdırdı. Tigana'nın da "Bu davranışını asla affetmem" dediği bu oyuncunun kadro dışı bırakılması bekleniyor.
Tümer'e nazar değdi
Son haftalarda yükselen performansı ile dikkat çeken Tümer Metin, Malatyaspor maçının başında sakatlanarak, oyunu terk etti. Rakibiyle girdiği mücadele sonrası sakatlanan Tümer, sağ dizindeki ağrılara dayanamayıp, 8. dakikada yerini Okan Buruk'a bırakmak zorunda kaldı.
Hastaneye kaldırılan ve MR'ında sağ dizinde ödem tespit edilen Tümer'in, durumunun bugün netlik kazanacağı bildirildi.
Tek patron Demirören!
Kartal'ın Asbaşkanı Kıvanç Oktay, ilginç açıklamalar yaptı. Kendisiyle ilgili "operasyon" söylentilerinin doğru olmadığını belirten Oktay, "Ne zaman iki maç kazansak, operasyon var deniliyor veya birileri patronluk yapıyor. Burada tek patron var, o da Başkan Yıldırım Demirören'dir. Ama birileri sürekli olarak huzursuzluk yapıyor. Bunu dışarıdan veya içerden kim yapıyorsa Beşiktaş'a ihanet ediyor" diye konuştu.
'Hedefimiz kupa'
Oyuna girdikten sonra takımına hareket getiren Sergen, öncelikli hedeflerinin kupa olduğunu söyledi. Yıldız oyuncu, "Malatya zor bir dönemde. Biz de üçüncülüğü kovalıyoruz. Güzel bir mücadele oldu. Ancak bizim için en önemli hedef kupa finali" dedi.
Gol gerginliği
Evren'in attığı golden sonra Şeref Tribünü'nde gerginlik yaşandı. Tribünde maçı seyreden sarı - kırmızı heyetten biri, atılan gol sonrası sevinç gösterisinde bulundu. Bu tepki toplarken, tartışma fazla büyümeden yatıştırıldı.
Teröre hayır
Beşiktaş tribünlerinin etkili gruplarından "Çarşı" dün anlamlı bir pankart astı. "Çarşı teröre karşı" yazısı ve Türk bayrağı açarak bu konudaki hassasiyetlerini dile getiren siyah - beyazlıların bir kısmı da ay - yıldızlı bayraklarla maça geldi.
| BEŞİKTAŞ | | 35 Cordoba | 6 | | 30 A.Güneş | 5 | | 41 Koray | 5 | | 58 İ.Toraman | 6 | | 6 Çağdaş | 5 | | 17 A.Hassan | 6 | | 55 İ. Akın Dk.68 | 5 | | 15 Kleberson | 6 | | 11 Tümer | | 7 Okan Dk. 8 | 5 | | 19 İ.Üzülmez | 6 | | 10 Sergen Dk.57 | 6 | | 24 G.Güleç | 6 | | 13 Bobo | 6 | |
YEDEKLER: 29 Murat, 28 Jun, 87 Mehmet, 88 Emre
| MALATYASPOR | | 35 Bora | 6 | | 99 Serkan | 6 | | 3 Ömer | 6 | | 33 Homola | 5 | | 44 Mert | 6 | | 41 Emrah | 5 | | 24 Johansson | 6 | | 29 Serdal Dk.70 | | 7 Evren | 6 | | 26 Todd | 5 | | 14 Senkerik | 5 | | 11 Mustafa Dk.46 | 5 | | 19 Bilal | 6 | | 66 Masek Dk.87 | |
YEDEKLER: 1 Taylan, 47 Volkan, 68 Hakan, 70 Sertan
HAKEMLER: Cem Deda, Baki Tuncay Akkın, Mustafa Sönmez
GOLLER: Evren (Dk.21), Ahmed Hassan (Dk.61), Mert (Dk.72 pen.), Gökhan Güleç (Dk.90)
SARI KARTLAR: Koray, Ali Güneş, Evren, Emrah
|
|
|

|