|
 |
|
|
4 pilot subay şehit
Helikopter faciası
Tatbikat için İstanbul'a gelen helikopterlerden biri, Ankara'ya dönerken İzmit'te Trakya Sanayi Fabrikası'nın üzerine düştü. Helikopterin alçaktan uçtuğu ve havada patladığı iddia edildi
ORHAN UZUN, EBRU DOĞAN Kocaeli DHA
Ankara'dan İstanbul'a giden Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait bir helikopter, geri dönüşte İzmit Uzunçiftlik beldesindeki bir fabrikanın çatısına düştü.
Olumsuz hava şartları nedeniyle alçak uçuş yaptığı ve havada parçalandığı iddia edilen helikopterdeki biri yüzbaşı, üçü teğmen 4 pilot subay şehit olurken, 2 işçi de yaralandı.
Bulut nedeniyle alçaldı
Ankara Güvercinlik Öğrenci Yerleştirme Tabur Komutanlığı'na bağlı olan ve genel maksat helikopteri olarak kullanılan UH-1H tipi sekiz helikopter, dün İstanbul Samandıra'daki birliğe toplu intikal uçuşu yaptı.
Her türlü malzeme ve askerin operasyon alanına nakledilmesi amacıyla kullanılan Amerikan Beel firması yapımı, 230 kilometre menzilli helikopterler yakıt ikmali için bir süre sonra Cengiz Topel Askeri Havaalanı'na indi.
Yakıt ikmalini tamamlayan bir helikopter, kalkıştan kısa süre sonra olumsuz hava koşullarının etkisiyle bulutların alçalması üzerine alçak uçuş yapmaya başladı. Helikopter, 10.30 sıralarında Uzunçiftlik'e bağlı, Bayraktar köyü yakınlarında Trakya Sanayi Fabrikası'nın PVC doğrama imalatı yapan bölümünün çatısına düştü.
Havada parçalandığı belirtilen helikopterin gövdesi fabrikanın çatısında kalırken, pervanesi bahçeye, kuyruk pervanesi de (kuyruk rotoru) yaklaşık 200 metre uzaklıktaki bir tarlaya fırladı.
Kazada pilot yüzbaşı Ulaş Türk ile pilot teğmenler Turgut Çiçek, Serkan Karanlık ve Fatih Taban şehit oldular. Yüzbaşı Türk'ün eşinin beş aylık hamile olduğu öğrenildi.
Fabrikadaki işçilerden İsmail Kalaycı ile İsmet Alyörük de yaralanarak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
'Gürültüyle düştü'
Helikopterin düşmesinin ardından fabrikada çıkan yangın bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Kazanın ardından helikopterlerden altısı tekrar Cengiz Topel Havaalanı'na dönerken, bir helikopter de Kartepe'ye iniş yaptı.
Yaralılardan Kalaycı ayakta tedavi edildi. Omzu çıkan Alyörük ise, "Helikopter büyük bir gürültüyle düştü. Kaçarken omuzumu çarptım" dedi.
Nedeni araştırılıyor
Kocaeli Valisi Erdal Ata'nın da Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile birlikte inceleme yaptığı olay yerine kaza kırım ekibi gönderildiği, teknik bir arıza olup olmadığının araştırıldığı kaydedildi.
|
|
|

|