Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 11 Nisan 2006 / Salı  
   Milliyet Online    Emlak    Arabam    Kariyerim    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Çağdaş çarpıldı

Beşiktaş Yönetim Kurulu, Malatyaspor maçının ardından takım aleyhinde konuşan ve taraftarla atışan futbolcuyu kadro dışı bıraktı, ayrıca 100 bin YTL para cezası verilmesini kararlaştırdı. Çağdaş, "Sezon sonu konuşacağım" dedi


Çağdaş Atan'nın taraftarla atışması ve Malatyaspor karşılaşmasının ardından, "Beşiktaş bu mentaliteyle 10 yıl daha şampiyon olamaz. Artık bu formayı giymek istemiyorum" demesi pahalıya patladı.
Haftalık toplantısında Çağdaş'ın durumunu görüşen siyah - beyazlı yönetim, bu açıklamaları nedeniyle futbolcunun süresiz kadro dışı bırakılmasına, ayrıca 100 bin YTL para cezasına çarptırılmasına karar verdi.

"Nifak tohumları var"
Bu kararın ardından kulüpten yapılan yazılı açıklama ise şöyle: "Çağdaş Atan'ın açıklamaları Beşiktaş forması giyen bir sporcuya hiçbir şekilde yakışmadığı gibi, tribünlerdeki bir grup taraftarın da futbolcularımıza yönelik protestolarda bulunması tasvip edilemez. Futbolcu sahaya iyi futbol oynayıp başarılı olmak ve takımının kazanmasına katkıda bulunmak için çıkar. Ancak; her futbolcu sahada hata yapabilir, iyi gününde olmayabilir. Bu durumda aslolan ve taraftara düşen görev, futbolcuya özgüven vererek kazanmaktır. Aksi halde futbolcular sahaya tedirgin çıkar ve bu da takımımızın alacağı neticeleri etkiler, sonuçta sportif başarılara yansır. Tribünlerdeki duruşuyla her zaman örnek olan büyük Beşiktaş taraftarını, birlik beraberlik içerisinde davranarak, iyi günde de kötü günde de takımımızı ve şerefli formamızı giyen futbolcularımızı, her zaman, her şartta desteklemeye davet ediyoruz."
Yönetimin kararını sessizlikle karşılayan Çağdaş ise şu anda konuşmayacağını, sezon sonunu bekleyeceğini belirtti. Siyah - beyazlı oyuncu, "Her şey sezon sonunda ortaya çıkacak. Takım ve kulüp içinde nifak tohumları var. Acayip oyunlar dönüyor. Birileri Beşiktaş'ın başarısızlığı için uğraşıyor. Sezon sonunda sözleşmem bitince konuşacağım. Gerçi 1 yıl daha opsiyonum var ama burada kalmayacağım. Türkiye'de oynamayacağım. Futbol yaşamımı yurt dışında sürdüreceğim" diye konuştu.

Kartal'da aslara farklı muamele

SERDAR SARIDAĞ

Malatyaspor ile berabere kalan Beşiktaş'ta aslar dinlendi, yedekler ve sakatlıktan yeni kurtulan futbolcular çalıştı. Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde bir araya gelen siyah - beyazlılarda sakatlıktan kurtulan Mustafa Doğan arkadaşlarıyla birlikte antrenmana çıktı. Ali Tandoğan ise yine takımdan ayrı olarak düz koşu yaptı.
Siyah - beyazlı ekipte İbrahim Akın, Gökhan Güleç ve Mehmet Sedef, milli takımlarda yer alırken, takım bugün basına açık bir antrenmanla çalışmalarını devam ettirecek.
Öte yandan son maçta sakatlanan Tümer Metin'in MR raporlarına göre, iki hafta futbol oynayamayacağı kesinlik kazandı.

Bobo'ya kal teklifi

Kartal, yabancı konusunda en somut adımı Bobo için attı. Ara transferde Brezilya'nın Corithians takımından kiralanan oyuncunun son dönemdeki performansı ve Avrupa kulüplerinin bu futbolcunun peşine düşmesi, Beşiktaş'ın acele etmesine sebep oldu. Siyah - beyazlılar, Bobo'ya bir yıl daha kalması önerisinde bulundu.
Menajer Bernardo ile görüşen Dış İlişkiler Sorumlusu Erdil Arpacı yönetimin bu isteğini iletirken, Bobo'ya 1 yıl daha kiralık olarak Beşiktaş'ta forma giymesi karşılığında ne kadar ücret ödeneceği açıklanmadı. Düşünme aşamasında olan ve diğer teklifleri de değerlendirmek istediğini ifade eden genç futbolcunun 1 yıl için 1 milyon dolar isteyeceği öğrenildi. Bobo bu sezon Beşiktaş'ta 500 bin dolara oynuyordu.
Geçen sene Hollanda'da düzenlenen 21 yaş altı Dünya Kupası'nda gösterdiği performansla Avrupa'nın ünlü kulüplerinin yakın takibe aldığı Brezilyalı futbolcu Bobo, Beşiktaş'ı tercih ederken, şimdi değeri bir kat daha arttı. Almanya'nın Bayern Münih, Hertha Berlin ve Borussia Dortmund, İtalya'nın Inter ve Hollanda'nın PSV Eindhoven takımları bu oyuncuyu yakından takibe devam ediyor.




SPOR
Daum endişesi
Futbolu kirletmeyin
Çağdaş çarpıldı
2 milyon $ daha
Yıldızları sildiler!
Evde tek basına
Azerbaycan çıkarması
Rallinin Napolyon'u!
Seninle on dakika
Çember daraldı
Taner nal toplattı
Yüreğiyle oynayan adam
Parlayan yıldız YıldırAy!
Haber turu...
Dinamo Kiev'de kaç yabancı oynuyor?
Futbolcular uyuyor mu?
Rüyalar netleşirken
At yarışları





 PUAN DURUMU
 FİKSTÜR



Mehmet DEMİRKOL
Dinamo Kiev'de kaç yabancı oynuyor?
İngiliz Observer, Highbury Arsenal'e yetmeyip...
Ercan GÜVEN
Futbolcular uyuyor mu?
Hepimiz bal gibi biliyoruz, yabancı futbolcud...
Nilay YILMAZ
Rüyalar netleşirken
Hiper tansiyonlu medikal ligimiz son 5 haftay...



 Atina 2004
 Dünya Kupası 2002
 Euro 2000
 Sidney 2000
 Dünya Kupası 98
© 2006 Milliyet