15:3517 Nisan 2006 / Pazartesi 


Gürsoy: Fener seyircisi örnek seyircidir, derbide birşey olmaz

      Galatasaray Kulübü eski 2. Başkanı Ergun Gürsoy, sarı-kırmızılı takımın hafta sonunda Fenerbahçe ile yapacağı maçta herhangi bir olayın olacağını düşünmediğini söyledi.
      Hilton Oteli’nde bir toplantı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gürsoy, bir gazetecinin "Derbi maçta 90 dakika tamamlanamaz diyenler var, bu konuda ne diyorsunuz?" sorusu üzerine, "90 dakika niye tamamlanamasın? Madem Avrupa’yı hedefliyoruz, stadımız Avrupa stadı, sezon başından beri seyirci efendi bir şekilde maç izliyor. Bir maçta mı kendini bozacak? Böyle bir şeyin olacağına inanmıyorum" dedi.
      "Fenerbahçe seyircisi Vestel Manisaspor maçına kadar herkese örnek olmuş bir seyircidir" diyen Ergun Gürsoy, "Bu karşılaşmada cezalık bir olay oldu ama onun dışında bu sezon herkese örnek olmuş bir Fenerbahçe seyircisi var. Derbi maçta bunu bozacaklarsa kendileri bilir. Keskin sirkenin küpüne zararı olur" diye konuştu.
      Gürsoy, Vestel Manisaspor-Fenerbahçe maçında çıkan olaylarla ilgili olarak, "Kaide neyse uygulanacaktır. Eğer bir su bardağı sahaya atılınca saha kapatılıyorsa burada da öldürme, kesme özelliğine sahip koltuklar atılmıştır. Yürekli idareciler varsa cezayı göreceğiz" ifadesini kullandı. Galatasaray’ın şampiyonluk yarışında avantaj yakaladığını belirten eski yönetici Gürsoy, sarı-kırmızılı takımın böbürlenmeden, mütevazı bir şekilde yoluna devam etmesi gerektiğini söyledi.
      Ergün Gürsoy, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören’in açıklamalarıyla ilgili olarak da "(Konuşan Türkiye) diyoruz. Bunlar olabilir. Hissettiğini paylaşmıştır, bu demek değildir ki ’Beşiktaş Galatasaray’a yenilecek’. Daha önce ben ’Trabzonspor’un şampiyon olmasını istiyorum’ demiştim. Ama biz Trabzonspor’u deplasmanda 4-1 yendik" şeklinde konuştu.
     
Tüm yorumlarYorum yaz
olacagi belli
sikiysa akilli oturmasinlar , sonra Haluk Baba seyircisiz cezayi patlatir
başlığa gerek yok
gördük bu hafta abdi ipekçide ..........