|
 |
|
|
Her şey derbi için!
Fenerbahçe Yönetimi, Galatasaray maçına kadar adeta futbolcularıyla birlikte yatıp kalkacak. Takımın özgüveninin geri gelmesi için yoğun çaba harcanacak. Dünkü idmanı izleyen Başkan Aziz Yıldırım da oyuncular ve teknik heyetle toplantı yaparak moral aşıladı
YUSUF KOBAL
Vestel Manisa yenilgisi nedeniyle zirve yarışında ağır bir yara alan ve Galatasaray derbisini mutlak kazanmak zorunda olan Fenerbahçe'de, liderliği geri almak için olağanüstü hal ilan edildi. Yönetim Kurulu, Teknik Direktör Daum ile oyunculara moral ve destek verip, takımın maça iyi konsantre olabilmesi için kolları sıvadı.
Sarı-lacivertli yöneticilerle birlikte takımın dünkü idmanını izleyen Başkan Aziz Yıldırım, futbolcular ve teknik heyetle bir toplantı yaparak moral aşıladı. Daum'a koşulsuz destek veren yönetim kurulu, Galatasaray derbisinden üç puan alınması halinde şampiyonluğun geri geleceğini inanıyor. Bu düşünceyi futbolcuların kafasına kazımak için yoğun çaba harcayan yöneticiler, maç gününe kadar Samandıra Tesisleri'nde oyuncularla birlikte mesai yapma kararı aldı.
Seferberlik var
Tarihte bir çok kez görüldüğü gibi Galatasaray derbisine, önemli bir yenilgi sonrası çıkacak olan Fenerbahçe'de futbolcuların kendilerine olan güvenlerinin geri gelmesi için her türlü motivasyon yapılıyor.
Sarı - lacivertlilerde Teknik Direktör Daum, bugünkü Denizlispor maçından sonra Galatasaray'ın zayıf yönlerini teorik olarak oyuncularına anlatmaya başlayacak. Alman hoca, cumartesi akşamı oynanacak olan karşılaşmada önemli olanın taktik değil, futbolcuların anlayışı olacağını da vurgulayacak.
Anelka ve Alex ile de özel görüşmeler yapacak olan Alman teknik adam, iki yıldızın üzerindeki durgunluğu atması için çaba harcayacak. Yönetim kurulu ve Daum, şampiyonluk halinde süper prim dağıtılmasını da planlıyor. Fenerbahçeli ftubolcuların ise Teknik Direktör Daum ile yaptıkları toplantıda, "Kendimiz ettik, kendimiz temizleriz" mesajını vermesi umutları artırıyor.
Yedekler iş başına!
Teknik Direktör Daum, Denizlispor ile bugün oynayacakları Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında aslarını dinlendirecek. İlk karşılaşmada alınan 4-0'lık skorun rahatlığıyla yedek oyuncularına şans vermeyi planlayan Alman hoca; Mahmut Hanefi, Gürhan, Kerim, Kemal, Selçuk ve Semih gibi isimleri sahaya sürecek.
Fenerbahçe hazırlıklarını dün yaptığı tek antrenmanla sürdürürken, Teknik Direktör Daum taktik ağırlıklı bir program uyguladı. Çalışma öncesi futbolcularıyla kısa bir süre görüşen ve hataları anlatan Alman hoca çift kale sırasında sık sık uyarılarda bulundu.
Rüştü'ye terapi
Teknik Direktör Daum, Vestel Manisa maçında yediği hatalı goller nedeniyle ağır eleştiriler alan kaleci Rüştü'yü Galatasaray derbisinde yine oynatmaya karar verdi. Alman hoca, tecrübeli file bekçisine tam destek verirken, bire bir konuşmalarla Rüştü'nün moralini düzeltmeye çalışıyor. Milli kalecinin, Daum ile yaptığı görüşmede, kamuoyu baskısından fazla etkilenmediğini belirttiği ve "Bu ilk kez başıma gelmiyor. Böyle durumlara alışığım. Derbiye hazır olurum. Endişe etmeyin" dediği öğrenildi. Rüştü'nün arkadaşlarına da sahip çıktığı ve "Artık nasıl olsa kazanırız dönemi bitti. Bundan sonraki dört maçımızı da almak için her şeyimizi vermeliyiz" diye konuştuğu belirtildi. Denizli maçında forma giymeyecek olan tecrübeli file bekçisi profesyonel tavırlarıyla da teknik heyetin yüreğine su serpti.
Taraftar umutsuz!
Fenerbahçe taraftarlarının resmi sitesi www. fenerbahce.com tarafından düzenlenen bir ankette, sarı - lacivertli renklere gönül verenlerin takımlarına güvenlerinin kalmadığı ortaya çıktı. Daha önce yapılan her ankette, Fenerbahçe'yi açık ara şampiyon ilan eden taraftarlar Galatasaray derbisini kazanacaklarına ve Turkcell Süper Lig'i önde tamamlayacaklarına inanmıyorlar. Sitenin "Vestel Manisa yenilgisinden sonra Galatasaray'ı yenip şampiyon olacağımıza inanıyor musunuz" sorusuna, yüzde 54 (18.762) hayır yanıtı geldi. Sarı - lacivertliler'in yüzde 45.3'ü ise (15.552) evet yönünde oy kullandı. Katılımın bir hayli yüksek olması da dikkat çekti.
Disipline verildi!
Fenerbahçe ve Vestel Manisaspor kulüpleri Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edildiler. Geçen hafta Manisa'da oynanan maçtan sonra tribünlerde yaşanan olaylar nedeniyle Hukuk Kurulu tarafından sevki yapılan iki kulüpten bugün savunmalarının isteneceği bildirildi. Disiplin talimatının 31. maddesine göre işlem görecek olan Fenerbahçe ve Vestel Manisaspor kulüpleriyle ilgili karar savunmalar üç günden daha kısa bir sürede gönderilirse perşembe günü verilecek. Aksi takdirde PFDK'nın gelecek hafta salı günü yapılacak toplantısında gündeme gelecek.
|
|
|

|