|
 |
|
|
Yan gelip yatanlar
Galatasaray bu maça nasıl hazırlanmış, çok merak ediyorum. Bir hafta boyunca ne yaptılar, Gerets nasıl bir taktik verdi. Futbolcular motivasyon ve kafa olarak Kadıköy'e nasıl geldiler, ne düşündüler? Çünkü dünkü görüntüye bakılırsa, bir hafta gelince yan gelip yatmışlar. "Sanki nasıl olsa yeniliriz, sonraki maçlara bakarız" demişler.
Ne bir mücadele, ne bir kora kor direniş, ne bir çabalama, ne de ter akıtma. Böylesine tarihi maçta bir futbol takımı nasıl bu kadar duyarsız olabilir? . Birileri bu takımın enerjisini fena halde boşaltmış. Kim acaba ?.. bizim bildiğimiz Galatasaray bu değil. Son yıllarda Cim-Bom, buna 6-0'lık maç da dahil, Fenerbahçe karşısında hiç bu kadar ezilmemişti. Kadıköy'de böyle mi oynanır ? Kazanmak ya da puan almak istiyorsan, burada tekmeye kafa koyacaksın. Skorun 4 farkta kalması Galatasaray için bir mucize. Fenerbahçe herhalde bu sezon hiç bu kadar rahat bir futbol oynamamıştır. Bunun en büyük nedeni tabii ki Gerets. Kadıköy'e en kötü 11'i çıkardı. Ferhat ile aylardır forma giyemeyen Uğur bu atmosferde nasıl oynar. Son haftaların en başarılı ismi Iliç sahada yok.
Sadece Tomas
Sonra Hakan Şükür... Bu adam nasıl sahaya sürülür? Hakan adalesinden sakat. Ama oynamasına izin verdiler. Necati son haftalarda zaten hiç yoktu. Hakan acısıyla gezindi durdu. Yani forvetsiz oynadı Galatasaray. Gerets yürüyen çarkı bozdu. Volkan yok, maçı taşıyabilecek Ergün yok. Bu maçların havasını yakalayan Sabri de yok. Peki nasıl kazanacak Galatasaray ? Bir de Ayhan hayatının en kötü futbolunu oynadı. Saidou sadece kırmızı kartta gözüktü. Cihan evlere şenlik. Song şaşkın. Bir tek Tomas mücadele etti.
En önemlisi hiçbir futbolcu dünkü atmosfere hazır değildi. Ve aradaki kalite farkı da ortaya çıktı. Fenerbahçe'nin önemli ve pahalı silahları sahaya öyle futbol gösterisi yansıttılar ki, Galatasaray'ın bu kafayla kaybetmekten başka hiçbir şansı kalmamıştı. Alex sahanın yıldızıydı. Sihirbaz gibi oynadı. Olmadık işler yaptı. İkinci goldeki asisti ve attığı gol akıl doluydu.
Fenerbahçe, Hasan'ı çok iyi durdurdu. Biliyorlar ki rakibin en güçlü silahı. Peki buna karşın Galatasaray, Alex için ne yaptı. Koca bir hiç. Alex gol attırdı, gol attı. Daha nicesini de attırıyordu. Ve Nobre'nin çıkması, Anelka'nın girişi... Şuraya bakın, Fenerbahçe'nin yedeği Anelka. Zaten bu bile bir takımın moralmen çökmesi için geçerli bir neden. Galatasaray'da ise Heinz giriyor. İşte dünkü farklı yenilginin gizli şifresi burada gizli.
Maçın sonuna doğru kale arkasında açılan iğrenç bir pankart dünkü futbol gösterisinin en çirkin görüntüsüydü. Bir de baba hindi gösterisine hiç gerek yoktu.
h.ozer@milliyet.com.tr
|
|
|

|