Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 24 Nisan 2006 / Pazartesi  
   Milliyet Online    Emlak    Arabam    Kariyerim    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Baydemir raporu Aksu'da bekliyor

TOLGA ŞARDAN Ankara


İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, mülkiye başmüfettişlerinin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir hakkında, "görevden uzaklaştırılması" talebiyle hazırladığı raporu askıya aldı.
Aksu'nun, AB sürecine zarar vermemek amacıyla taleple ilgili kararı askıya aldığı kaydedilirken, bakanlık yetkilileri, raporun "durum tespiti" amacıyla hazırlandığını belirtmekle yetindi.

Rapor tamam
İçişleri Bakanlığı, Baydemir'in Diyarbakır'da PKK'lıların cenaze töreni sonrası eylemcilerle görüşmesinde yaptığı açıklamalar nedeniyle Teftiş Kurulu'ndan iki mülkiye başmüfettişini görevlendirdi. Müfettişler de, yaklaşık iki hafta önce raporlarını tamamlayarak bakanlığa sundu.
Raporda, PKK'lı teröristleri kastederek "Acımız 14'tü, 16 oldu. Keşke ölenlerin yerinde ben olsaydım. Siz kimliğinize ve acınıza sahip çıktınız, biz de sizinleyiz" diyen Baydemir'in, hakkındaki soruşturma tamamlanıncaya kadar "görevden uzaklaştırılması" gerektiği vurgulandı.
Kendisi de Diyarbakırlı olan Aksu, Baydemir'le ilgili müfettiş raporunun kendisine ulaşmasından sonra sessiz kaldı. Aksu, halen hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma yürütülen Baydemir'le ilgili olarak harekete geçmedi ve herhangi bir işlem yapmadı.
Aksu'nun inisiyatif üstlenmeden önce savcılık soruşturmasının sonucunu beklemeyi tercih ettiği belirtildi.
Aksu, 2003'te üç, 2004'te de bir belediye başkanını görevden uzaklaştırmıştı.





SİYASET
İşçiler, emeklilik için AB'ye göre iki kat fazla çalışacak
Çocuk Meclisi'ne 'siyaset' karıştı
Arınç'tan ağır eleştiri
İtalya Başbakanı Prodi Özal'ın danışmanı çıktı
Sezer ve Erdoğan'sız resepsiyon
Hatay'da alan da veren de AKP'li
Baydemir raporu Aksu'da bekliyor






Olay Yaratan Şemdinli İddianamesi (PDF) (DOC)

Taha AKYOL
Hâkimiyeti milliye
23NİSAN 1920 günü açılan Meclis'in temelinde ...
Fikret BİLA
Org. Özkök: Şartlar doğarsa sıcak takip hakkı kullanılır
Tabir yerindeyse komutanlar, TBMM'deki 23 Nis...


 AB Ulusal Programı (Giriş ve Siyasi Kriterleri)


 AB - Katılım Ortaklığı Belgesi
 Kopenhag Kriterleri

© 2006 Milliyet