|
 |
|
|
'Hindi'ye polis kalkanı!
İstanbul Emniyeti Spor Asayiş Müdürlüğü ekipleri, Galatasaray maçından sonra sahada gezdirilen hindi nedeniyle Fenerbahçe'de çimci olarak görev yapan iki görevliyi pazartesi günü sorguya çekti
ÖZEL HABER / YUSUF KOBAL
Fenerbahçe'nin, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Galatasaray karşısında aldığı galibiyet sonrası sahaya indirilen hindi başa bela oldu.
İstanbul Emniyeti Spor Asayiş Müdürlüğü ekipleri, kutlamalar için kullanılan ve büyük tepkilere yol açan hindi nedeniyle, hayvanı taşıyan iki Fenerbahçeli görevliyi sorguya aldı.
Osman Satılmış ve Aydın Gönlüaçık isimli Fenerbahçe çalışanlarının pazartesi günü Gayrettepe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek ifadelerine başvuruldu. Fenerbahçe Kulübü, çimcilik yapan görevlilerinin emniyete alındığını öğrenince hemen avukatlarını devreye soktu.
Avukatlar yanıtladı
Emniyette, "Hindi operasyonunun" organize olup olmadığı yönünde bilgileri alınan çalışanlar bir süre sonra serbest bırakıldı.
Sarı - lacivertli kulübün çalışanları, polisin emniyette kendilerine "Hindileri kimin emri ile sahaya getirdiniz? Fenerbahçe yönetiminin bu işte bir dahli var mı?" şeklinde sorular sorulduğunu bildirdiler.
Fenerbahçe yönetimi, sahaya hindi getirdikleri için çalışanlarının gözaltına alınmasına tepki verdi. Avukatların devreye girmesinden sonra polisin ifade için şubeye getirdikleri çalışanlara bu kez farklı sorular sorduğu, avukatların da bunları yanıtlamak zorunda kaldığı belirlendi.
Yönetim, polisin bu tutumunun Galatasaray İkinci Başkanı Adnan Polat'ın basında çıkan beyanlarından ve savcıları göreve çağırmasından sonra oluşmasını manidar buldu.
Daum endişeli
Alman hoca, Trabzon maçının derbiden çok daha zor geçeceğini söyledi, eksiklerin yerini dolduracak alternatifi olmadığını belirtti
Christoph Daum, Trabzonspor maçına endişeyle bakıyor. Alman hoca, Galatasaray derbisinden çok daha zor bir mücadelenin kendilerini beklediğine işaret etti.
Daum, ayrıca Kayseri Erciyesspor maçının seyircisiz oynanacak olmasından dolayı işlerinin güçleşeceğini, Beşiktaş'ı yenerek kupayı müzelerine götürmeleri halinde oyuncuların boş tribünler karşısında konsantrasyon kaybına uğrayacağını bildirdi.
Sarı - lacivertli ekibin tecrübeli çalıştırıcısı, Trabzonspor maçında savunmada Önder'i, forvette ise Anelka'yı oynatacağını belirterek, "Fazla seçeneği bulunmayan bir takımız. Dolayısı ile eksik olan Nobre ve Luciano'nun yerine kimin görev alacağı belli" dedi.
Gereğini yapacağım
Alman çalıştırıcı oyuncularının henüz Galatasaray derbisinin havasından kurtulamamasından da yakındı ve şöyle konuştu:
"Ben, onların Trabzonspor maçının zorluğunun bilincine varmaları için gerekeni yapacağım. Fenerbahçeli taraftarlar merak etmesin."
İkinci kez sorgu
Galatasaray maçı sonrası giriş tünelinde Hasan Şaş'a tokat atan ve şikayet üzerine gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan özel güvenlikçi Nefer Bülbül'ün ikinci kez sorgulandığı belirtildi. Bülbül'ün Gayrettepe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek bilgisine başvurulduğu öğrenildi. Hasan Şaş da önceki gün konuyla ilgili ifade vermişti.
Kemal'e operasyon
Denizlispor ile oynanan kupa maçında sakatlanan Fenerbahçeli Kemal Aslan, sol diz ön çapraz bağlarından ameliyat oldu. Acıbadem Carousel Hastanesi'nde Prof. Dr. Ömer Taşer'in ameliyatını yaptığı sarı-lacivertli futbolcunun başarılı bir operasyon sonrası durumunun iyi olduğu bildirildi. Kemal'in cumartesi gününe kadar hastanede kalacağı açıklandı.
Yönetim takipte
Sarı - lacivertli ekip, Trabzonspor maçının hazırlıklarını dün basına kapalı yaptığı antrenmanla sürdürdü. İdmanı Başkan Aziz Yıldırım ve yöneticiler de izledi.
Sakat olan Kemal ve Nobre'nin katılmadığı antrenmanda Teknik Direktör Daum'un taktik ağırlıklı bir program uyguladığı öğrenildi. Alman hocanın özellikle çift kalede oyunu sık sık durdurarak, yapılan hataları gösterdiği belirtildi.
Tecrübeli çalıştırıcının, Trabzonspor'un etkili ismi Fatih Tekke'ye de özel önlem almayı planladığı ifade edildi.
'Üç haftalık küçük yarış'
Alex de Souza, Galatasaray maçında çok iyi oynayarak, galip geldiklerini söyledi.
Brezilyalı yıldız şöyle konuştu:
"20. dakikada zaten maçı kazanmıştık. Şimdi yine lideriz. Önümüzde üç maçımız daha var. Gözüken o ki, üç haftalık küçük bir şampiyona olacak. Her maça azami konsantrasyon göstermemiz gerekiyor. İlk maçımızı Trabzonspor ile deplasmanda oynayacağız. Zor bir maç olacak ama kazanmamız gerekiyor. Her şeyden önemlisi bütün gelişmeler bizim gücümüze bağlı olarak şekillenecek".
Aman dikkat!
Sarı - lacivertli taraftarlar, Trabzonspor maçına gidip gitmeme konusunda Başkan Aziz Yıldırım'ın fikrini sordu.
Yıldırım'ın bu konuda çekimser kalarak, kararı seyircilerin vermesini istediği öğrenildi. Bunun üzerine bin bilet ayrılan Fenerbahçeli gruplar maça gitme kararı aldı. Ancak biletlerin Trabzon'da satılacak olması nedeniyle her iki kulübün olay çıkmasından endişe taşıdıkları öğrenildi.
Bu arada Esenler Fenerbahçeliler Derneği yaptığı açıklamada, Galatasaray maçında açılan pankartla bir ilgileri olmadığını belirtti.
|
|
|

|