|
 |
|
|
İNÖNÜ'DE YÜZÜ BİR TÜRLÜ GÜLMEYEN BEŞİKTAŞ, DEPLASMANLARDA HUZUR BULUYOR
Dış hatlar Kartal'ı: 1-0
Siyah - beyazlı ekip, Vestel Manisa önünde belki de sezonun en rahat galibiyetini aldı, Fenerbahçe ile oynayacağı kupa finali öncesi moral depoladı. Üç puanı getiren tek golü Bobo attı. İkinci yarıda Gökhan Güleç sayısız fırsatı kaçırdı
Serdar Sarıdağ
Beşiktaş'ın geleneği devam ediyor. Evinde kötü oynayan siyah-beyazlılar deplasmanlarda daha diri, daha iyi futbol sergiliyor.
Tümer'in dönüşü Beşiktaş'a biraz olsun can katmış, Bobo'nun dün geceki sambası Kartal'ı özlenen takım kimliğine kavuşturmuştu. İnönü'deki mağlubiyetlerin sırrını bir türlü çözemeyen Tigana dünkü karşılaşmaya Sergen'siz başladı. Manisa'nın Çekleri, Holosko ve Zelenka, Beşiktaş defansına zor anlar yaşatırken, Kartal'ın kesilen Çek'i Jun ise yedek kulübesinde lig sonunu bekliyordu. Akıllar her ne kadar kupa finalinde olsa da, siyah-beyazlı oyuncuların hırsı ve temposu, kendilerine verdikleri önemin göstergesiydi.
Her iki takımın da 4-4-2 sistemiyle çıktığı maçın hemen başlarında Tümer'in kullandığı kornerde, Gökhan Zan topa çok iyi yükselerek kafa vurdu, meşin yuvarlak soldan direği yalayarak dışarı çıktı.
6. dakikada Holosko sürdüğü topu Beşiktaş ceza sahası içerisine taşıdı, sağ çaprazdan vuruşunu Cordoba engelledi.
22'de Kleberson'un pasını alan Tümer yine Kleberson'a şık bir pas verdi, Sambacı'nın ortaya çıkardığı meşin yuvarlağı diğer sambacı Bobo kaleye gönderdi: 0-1
30'da Bobo soldan güçlükle getirdiği topu müsait pozisyondaki Gökhan Güleç'e çıkardı. Herkes gol oldu diye ayağa kalkarken, genç oyuncu topu adeta Manisa'daki Spil dağına gönderdi.
Karşılaşmanın 37. dakikasında Holosko yine Beşiktaş ceza sahasına sağdan girdi, çaprazdan çektiği orta şut karışımı topu Cordoba güçlükle çeldi.
Gol kaçırma rekoru
İkinci yarıya hızlı başlayan Vestel Manisaspor geliştirdiği ataklarda aradığı golü bir türlü bulamıyordu.
66'da Zafer Demiray'ın ortasına, Caner çok şık bir voleyle cevap verdi. Kaleci Cordoba topu güçlükle çelerek kornere gönderdi.
73'te ilginç bir hakem anlaşmazlığı yaşandı. Gökhan Güleç'in sağdan kaleye gönderdiği topa son anda Bobo diziyle dokununca yardımcı hakem golü verdi ama orta hakem Zafer Önder İpek ofsayt nedeniyle iptal etti.
88'de Selçuk'un uzaktan sert şutu yan direkten geri geldi.
Beşiktaş bu galibiyetten sonra üçüncülük için avantaj yakalayarak kupa öncesi moral depolamış oldu.
Alex çekincesi
Manisa karşısında çok gol kaçırdıklarını söyleyen Tigana, finalin farklı geçeceğini söyledi. Fransız hoca, "Alex'in sağ ayakla vurmasını isteyeceğiz!" diye konuştu
Beşiktaş Teknik Direktörü Tigana, Vestel Manisa karşısında çok pozisyon bulduklarını, ancak son vuruşlarda yeterli olamadıklarını söyledi.
Özellikle kanatlarda çözüm bulamadığını vurgulayan Fransız çalıştırıcı, "Herkes ortada oynuyor. Öyle ben de oynarım" ifadesini kullandı.
Fenerbahçe maçının dün geceki mücadeleden çok daha farklı olacağını da belirten Beşiktaş'ın teknik patronu, "Zira tek maç ve bir kupa finali. Sakat oyuncularımı geri kazanmak istiyorum. Onlar katılırsa daha farklı olacak" yorumunu getirdi.
'Duran toplarda tehlikeli'
Jean Tigana, sarı - lacivertliler karşısında en büyük önleminin ne olacağı sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Sadece Alex'in sağ ayakla vurmasını isteyeceğiz. Çünkü sol ayağı çok tehlikeli. Fenerbahçe, duran toplarda çok etkili olan bir takım. Tümer sanıyorum yeniden sakatlandı. Sergen, istediğim pozisyonda biraz zorlanıyor. Belki onu başka bir pozisyonda oynatırım."
Çok gol kaçıran Gökhan Güleç'i de savunan Tigana, "Çok çalışan bir genç. Antrenmanlarda kendini yüzde 100 veren bir oyuncu. Daha çok gol atacak" dedi.
|
|
|

|