
|
|
|
 |
|
|
İzmirli doktorlar, yarın yeni başkanını seçecek
Hekimler yarın sandık başına gidecek. Üç listenin yarışacağı genel kurulda, başkan adaylığına Fatih Sürenkök, Suat Kaptaner ve Hüseyin Katılmış soyundu
NESRİN COŞKUN İzmir DHA
İzmir Tabip Odası'nın genel kurulu bugün başlıyor. Yarın yapılacak seçim ile sona erecek genel kurulda 9 bin 200 üyeli İzmir Tabib Odası Başkanlığı için üç liste yarışacak.
Demokratik Katılımcı Hekimler Opt. Dr. Fatih Sürenkök'ü başkan adayı gösterirken, Hekim Güçbirliği seçime Opt. Dr. Suat Kaptaner Başkanlığı'nda girecek. Bağımsız Hekimler Grubu'nun başkan adayı ise Doç. Dr. Hüseyin Katılmış.
Ulusal çizgide
İki dönem başkanlık yapan, üç dönem aradan sonra tekrar Hekim Güçbirliği'nin başkan adayı olan Opt. Dr. Suat Kaptaner, şöyle dedi:
"Bu seçimin önemi her zamankinden daha fazla. Hekimler bu seçimle hem odamızın hem de TTB'nin nasıl bir örgüt olması konusunda görüş belirtmiş olacak. Örgütümüz bugün izlediği yanlış siyasi çizgiyi terk etmelidir. Cumhuriyet ilke ve devrimlerine Mustafa Kemal Atatürk, ulusal bayrağımız, ulusal marşımız gibi bütün hekimleri birleştirebilecek, ulusal değerlerimize tavizsiz bir biçimde sahip çıkması gereklidir. En önemlisi bugün TTB'nin çok da fazla özen göstermediği ulus bütünlüğümüz konusunda tutum almasıdır."
Demokratik Katılımcı Hekimler Grubu Opt. Dr. Fatih Sürenkök, şunları söyledi:
"Hastaların sağlık hakkı, çalışanların özlük hakkı ve iş güvencesini savunuyoruz. Kamu personeli, genel sağlık sigortası yasasına karşı duruşumuz var. Hükümet bu yasalarla bu ülkenin 50 belki de çok daha uzun yıllarını kapsayacak sağlık politikası değiştirmek istiyor. Hükümet Avrupa'da terk edilmeye başlanan sistemi getiriyor. Bu yanlış reçete, yanlış tedavi. Sağlıkta sorunlar had safhada. Biz böyle bir dönemde hekimlerin avukatlığını yapmak zorundayız."
Siyaset yapmayacağız
Bağımsız Hekimler Grubu'nun başkan adayı Doç. Dr. Hüseyin Katılmış, tabip odalarının siyasetle meşgul olduğunu öne sürdü, şöyle dedi:
"IMF, Dünya Bankası dayatmaları ile hayata geçirilen Sağlıkta Dönüşüm Programı adı altında önümüze konulan; Aile Hekimliği, sözleşmeli personel rejimi, Genel Sağlık Sigortası, Kamu Personeli Temel Kanunu, Sağlık Kuruluşlarının İl Özel İdarelere devri gibi bir takım uygulamalar önümüze gelirken biz hekimler çaresizlik içinde ne yapacağımızı sorguluyoruz."
|
|
|

|
|