Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 08 Mayıs 2006 / Pazartesi  
   Milliyet Online    Emlak    Arabam    Kariyerim    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Slovenyalı Droga Kolinska, piyasaya baharat ve kahveyle girecek
Türkiye'deki Yugoslavya göçmenleri için geliyor

SERKAN ARMAN

Slovenya'nın en büyük yiyecek firması Droga Kolinska, Türkiye'ye geliyor. Balkan ülkelerinde yakından tanınan şirketin, Türkiye'de ürünlerini iyi bilen 3 - 4 milyon eski Yugoslavya göçmeni bulunmasını avantaja dönüştürmek istediği belirtiliyor.
Droga Kolinska CEO'su Robert Ferko, Türkiye ile ilgili çalışmaları yürütmek için şirket bünyesinde özel bir bölüm oluşturduklarını belirterek, "Türkiye'yle ilgili birçok düşüncemiz var" dedi.
Ürünleri için uygun bir dağıtım şirketi arayışında olduklarını dile getiren Ferko, "Türkiye pazarına ilk olarak baharat, baharatlandırılmış et ve kahve çeşitlerimizle girmeye çalışacağız. Bu pazarda potansiyel olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

Helal sertifikası aldı
Aralarında Avusturya, Almanya ve Rusya'nın da bulunduğu 50 ülkede ürünleri satılan Droga Kolinska, 2006'da Balkanlar'daki pazar payını artırma ve yeni ülkelere girme kararı aldı. Şirket, bu yıl Türkiye'nin yanı sıra Arap piyasalarına da açılmayı planlıyor. Droga Kolinska bu amaçla 'helal' ürün sertifikası da almış.
2005'te ürün satışlarından 154 milyon dolar gelir elde eden şirket, bu yıl içinde 41 milyon dolarlık yatırım yapmayı planlıyor. Slovenyalı Droga ve Kolinska şirketlerinin 2005'te birleşmesiyle oluşan firmanın ürünleri arasında kahve, çay, bebek maması, baharat, baharatlı et ve turşu gibi çok çeşitli yiyecekler bulunuyor.






EKONOMİ
BTK, Tüzmen hakkında soruşturma başlattı
Şener: 17 milyon 911 kişi yoksulluk sınırında
Turizmde beklenti düşüşü
Ricayla almıştı, şimdi dışarıda üs kuracak
Türkiye'deki Yugoslavya göçmenleri için geliyor
Taşucu SEKA, 70 milyon dolara özelleştirilecek
Memur emeklileri 'aylık' maaş istemiyor






Güngör URAS
Enflasyon bütün dünyada düşüyor
Yıllık enflasyon 1999 yılında yüzde 69 idi, 2...
Yaman TÖRÜNER
En büyük alıcı ve fiyat belirleyici devlet
Sağlık Bakanı başarılı. Çünkü, ilk kez düzene...


© 2006 Milliyet