|
 |
|
|
'Aslan bir sevdadır'
Hasan Şaş evinin kapılarını sadece MİLLİYET'e açtı. Futbola Galatasaray'da nokta koyacağını belirten yıldız futbolcu, "Şampiyonluk anamızın ak sütü gibi helal. Vestel maçında bana küfür edenler şimdi herhalde utanıyorlardır" dedi
ÖZEL RÖPORTAJ / ERHAN TELLİ
Müthiş hırsı, sezon boyunca ortaya koyduğu harika performansı ve yaptığı 20 asistle şampiyonluğun baş mimarı olan Hasan Şaş birçok konuda ses getirecek açıklamalar yaptı. Evinin kapılarını ilk kez Milliyet'e açan sarı-kırmızılı yıldız, çok zorlu geçen günlerin ardından ulaştıkları şampiyonluğun keyfini yaşadığını vurguladı.
Yönetim, teknik heyet ve futbolcular olarak el ele vererek şampiyon olduklarını ifade eden Hasan, "Bizim şampiyonluğumuz, anamızın ak sütü gibi helal, temiz ve lekesizdir. Bu şampiyonluk inancın, azmin ve ilahi adaletin sonucu" dedi.
'Camiaya hediye olsun'
Milli futbolcu, bu şampiyonluğun daha önce yaşadığı zaferlere benzemediğini belirterek, "Hepimiz çok duygulandık. Çünkü daha önce böyle bir sezonu hiç yaşamamıştık. Her şampiyonluğun bir öyküsü vardır, ama bu şampiyonluğu anlatmak için satırlar ve kitaplar yetmez. Büyük çileler çektik, çok üzüldük, çok yaprandık, fakat sonunda mutlu sona ulaştık. Ali Sami Yen'deki Vestel Manisa maçında bana küfür edenler olmuştu. Şimdi bu kişiler herhalde artık aynaya bakıp utanıyorlardır. İnşallah bir daha maça da gelmezler. Gerçek taraftar, takımını her koşulda destekler, her zaman oyuncusuna sahip çıkar. Bu şampiyonluk, bu hisleri taşıyan Galatasaraylılara hediye olsun" ifadesini kullandı.
'Nice büyük zaferlere'
Fenerbahçe ve Avrupa'nın bazı ünlü kulüplerinden transfer teklifleri almasına rağmen Cim-Bom'dan ayrılmak istemediğini kaydeden Hasan Şaş, futbola sarı - kırmızılı forma altında nokta koyacağını açıkladı.
Galatasaray camiasının bir parçası olduğu için gurur duyduğunu da dile getiren tecrübeli yıldız şöyle devam etti: "Kendimi bildim bileli Galatasaraylıyım ve öyle kalacağım. Galatasaray benim için bir sevdadır. Bu takımın bir parçası olduğum için mutluyum ve gurur doluyum. Eğer Galatasaray'ın başarısında katkım olabildiyse ne mutlu bana... Üç yıllık sözleşme imzaladım. İnşallah bu üç yıl içinde büyük sevinçler ve şampiyonluklar yaşayacağız."
'Bana hediye oldu'
Galatasaray Başkanı Canaydın, şampiyonluk zaferi sonrası ilk olarak Milliyet'i ziyaret etti, ilginç tespitlerde bulundu
Özhan Canaydın, Milliyet'i ziyaret etti ve şampiyonlukla ilgili "Bu, bana hediye oldu" yorumunu yaptı.
Canaydın, sezon içersinde çok üzüldüğü günler yaşadığını söyledi, "Ama ilahi adalet devreye girdi" dedi. Başkan ilk hedeflerinin yeni stat, ikinci hedeflerinin ise Riva olduğunu da ekledi, "Ayrıca SMS ve piyango gibi projelerimiz de var. Avrupa'da yeniden Galatasaray fırtınası esmesi için iyi bir kadro oluşturmak istiyoruz" ifadesini kullandı.
Zaferi andılar
Cim-Bom'un, 17 Mayıs 2000'de Arsenal'i yenerek UEFA Kupası'nı kazandığı dönemde kulübün başında olan eski yöneticiler zaferin 6. yıldönümünde bir araya geldiler. Faruk Süren başkanlığındaki idareciler, barkovizyondan kutlamaları izleyerek keyifli saatler geçirdiler. Fatih Terim ise Şampiyonlar Ligi final maçı için Paris'te bulunduğundan, davetli olmasına rağmen yemeğe katılamadı.
'Ant içmiştim'
Sabri, Fenerbahçeli Tuncay'ın, Ali Sami Yen Stadı'nda, "bir baba hindi" tezahüratı yapması ardından buna cevap vermek için ant içtiğini söyledi. Avrupa Koleji'nde panele katılan sarı - kırmızılı futbolcu, "O gün, şampiyon olduktan sonra mikrofonla bunu yapmak için and içtim. Kayseri maçından sonra bu tezahüratı yaparak hak edene, hak ettiği cevabı vermiş oldum" dedi.
Vefakar ve centilmen
Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Polat, alkışlanacak cinsten ifadeler kullandı.
Sportif A.Ş. Genel Müdürlüğü görevine getirilen Adnan Sezgin, Sportif Direktör Bülent Tulun ve yönetici Tunca Hazinedaroğlu ile basın toplantısı düzenleyen Polat, "Büyük bir yarış yaşandı ve Galatasaray şampiyon oldu. Onlar da büyük performans gösterdi, onlar da en az bizim kadar hak ettiler. Şampiyonluğa çok endekslendiler, üzüldüler, ama futbolun acı gerçeği bu. Fenerbahçe'ye başarılar diliyorum" diye konuştu.
Adnan Polat, şampiyonluğun kendisine maledilmesinden rahatsızlık duyduğunu da belirterek vefa örneği gösterdi, "Bu şampiyonluk önceki yönetimin, Fatih Gökşen'indir, Bülent Tulun'undur. Bordrolu tüm arkadaşlarımızındır, tüm gönül verenlerindir. Biz 1.5 ay içinde katıldık, elimizden gelen katkıyı yaptık, Allah da yardım etti, şampiyon olduk" dedi.
|
|
|

|