|
 |
|
|
TANIKLAR ANLATIYOR
Odaya girdi ve ateşe başladı
Saldırıdan kurtulan Kamuran Erbuğa: Kapı açıldığında silahla saldırganı gördüm. Silahı doğrulttuğunu görünce masanın altına eğildim. Aralıksız biçimde silahını sıktı. Kaç el ateş ettiğini, o sırada bir şey söyleyip söylemediğini anımsamıyorum. Saldırgan odadan çıktıktan sonra başkanlığı arayarak saldırganın kaçtığını, ambulans çağırmalarını söyledim. Olayın şokundayım. Slogan attıysa da anlayabilecek durumda değildim.
Sekreter Aynur Taslı: Bir gün önce de gelmiş ama ben görmedim. Çaycı benim odamdan müzakere yapılan odaya girdikten sonra saldırgan geldi. 'Mustafa Bey içerde mi?' diye sordu. Ben müzakere olduğunu, giremeyeceğini söylerken odaya girdi ve ateş etmeye başladı. Çok kısa süre sonra yeniden odama girdi. Ben bağırıyordum. Silahını 'sus' dercesine doğrulttu. Koridora çıkıp bir el ateş etti ve kaçtı. 9 yıldır aynı dairede sekreterim, son dönemde çok sık tehdit telefonları geliyordu.
'Üzgün ve şaşkınım'
Karşı oy kullanmasına rağmen saldırıda yaralanan üye Ayfer Özdemir, "Her şey aniden olup bitti" dedi.
Hafif yaralı kurtulduktan sonra Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Hastanesi'nde tedavi altında olan Özdemir, Milliyet'e yaptığı açıklamada annesi ve iki kızıyla birlikte geçmiş olsun dileklerini kabul ettiğini belirterek, hastane ortamında birkaç gün dinleneceğini söyledi.
Özdemir basına da teşekkür etti.
|
|
|

|