Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 19 Mayıs 2006 / Cuma  
   Milliyet Online    Emlak    Arabam    Kariyerim    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Vakit için suç duyurusu


Bağcılar Cumhuriyet Başsavcılığı, başörtülü öğretmene anaokulu müdürlüğü yolunu kapatan kararı veren Danıştay 2. Dairesi Başkanı ve 3 üyenin fotoğraflarını Vakit gazetesinin 13 Şubat 2006'da 'İşte O Üyeler' başlığıyla yayınlamasından sonra, Danıştay'daki silahlı saldırıyla ilgili olarak gazete hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
Bağcılar Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Cengiz ellerindeki belgeleri, gazeteyi ve soruşturma bilgilerini Ankara'ya gönderdiklerini söyledi. Bağcılar Basın Savcısı Ali Çakır, gazete hakkında Terörle Mücadele Yasası'nın 6'ncı maddesi uyarınca soruşturma başlatmış, Ancak 'Yargı üyelerini terör örgütlerine hedef göstermek' suçu yönünden yürütülen bu soruşturmada diğer suçlardan da işlem yapılabilmesi için ilgili kişilerin şikâyeti olması gerekiyordu.

Baro başkanının ölümü
Gazete daha önce de yine türban tartışması nedeniyle 1995 yılında Gümüşhane'de türbanlı avukatların duruşmaya girmelerini yasaklayan karara imza atan dönemin Gümüşhane Baro Başkanı Ali Günday, Vakit (Akit) gazetesinin hedefi olmuştu. Günday, hakkında günlerce süren yayınlardan sonra İzzet Kıraç adlı bir kişi tarafından türbanı yasakladığı gerekçesiyle öldürülmüştü.





GÜNCEL
Anıtkabir'de ÖFKE SELİ
CENAZEDEN KAÇIRILDILAR
Avukat, Cumhuriyet'i bombalayan ekipten
Sokaklardaki sürpriz
Tehlikeyi atlattılar
Odaya girdi ve ateşe başladı
Hukukçular adliyelerde protesto etti
Vakit için suç duyurusu
Zafiyetin sorumlusu valilik
Gözyaşlarıyla veda
Kurtlar Vadisi'ne denetim işlememiş






Melih AŞIK
Bugün 19 Mayıs
Bugün 19 Mayıs... Bağımsız Türkiye Cumhuriyet...
Can Dündar
Tepki partisi sokağa çıktı
"Tepki partisi" adlı bir koalisyon dün Ankar...
Hasan PULUR
Danıştay katliamı ve sabır...
NE diyordu Adalet Bakanı Sayın Cemil Çiçek? ...
Çetin ALTAN
Fanatik şiddetin son aşaması, Danıştay baskını...
29 yaşında İstanbul Barosu'na kayıtlı bir avu...


 2003 yılında neler oldu
 2004 yılında neler oldu

© 2006 Milliyet