|
 |
|
|
İnek Bayramı tartışması
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi yönetimi, son günlerde yaşanan gerginlikler nedeniyle geleneksel İnek Bayramı'nı 22 Haziran'a erteledi. Öğrenciler ise bayramın bugün yapılmasını kararlaştırdı
ANKARA Milliyet
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde (Mülkiye), okulun en önemli geleneksel etkinliği olarak gösterilen "İnek Bayramı" tartışması yaşanıyor. Fakülte yönetimi, Danıştay'a ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılarla okullarda artan şiddet olaylarını göz önünde bulundurarak bayramı erteledi. Bunu protesto eden öğrenciler de bayramı bugün kutlama kararı aldı.
Siyasal Bilgiler Fakültesi Yönetim Kurulu, "İnek Bayramı" olarak bilinen yıl sonu etkinliğini başkentteki gergin ortamı göz önünde bulundurarak final sınavları sonrasına denk gelen 22 Haziran tarihine erteledi.
Dekan Prof. Dr. Celal Göle de kararın fakülte yönetimince alındığını vurgulayarak şöyle dedi:
"Öğrencilerimi kendi evladım gibi seviyorum. Onlardan birinin bile burnunun kanamasına izin veremem. Ben yıllarımı bu fakülteye verdim. Siyasal'ın geleneklerine herkesten çok ben sahip çıkarım. Bizim okulumuz ve öğrencileri farklıdır ve hepsi benim için çok kıymetlidir."
Karara uymuyorlar
Cebeci Kampusu'nun "akvaryum" olarak nitelendirdikleri bahçesinde toplanan öğrenciler de erteleme kararına uymayarak bayramın bugün yapılmasını kararlaştırdı.
Hocalarının ve Mülkiyeliler Birliği yönetiminin de kararlarını desteklediğini belirten öğrenci temsilcisi, "Yarın devleti yönetmeye aday olan bizler, kendimize ve arkadaşlarımıza güveniyoruz. Her türlü provokasyona karşı 26 Mayıs'ta soğukkanlı olacağız. En güzel şekilde İnek Bayramı'nı kutlayacağız" diye konuştu.
Terör amacına ulaşmasın
Öğrenciler tarafından önceki gün dağıtılan bildiride de "Erteleme nedeni olarak ülkenin içinde bulunduğu acı durum gösteriliyor. Eğer ülkenin içinde bulunduğu acı durumla Danıştay'a yönelik terörist saldırı kastediliyorsa, İnek Bayramı'nı kutlamamak terörün hedefine ulaştığına, yaşantımızın seyrini değiştirdiğine işaret eder" denildi. Bildiride, İnek Bayramı'nın sadece şarkı-türkü günü olmadığına, Mülkiye'nin kurum olarak sahiplenildiği bir gün olduğuna da dikkat çekildi.
Bayramın kutlanmasının bu anlamda toplumsal bir mesaj taşıyacağına da işaret edilen bildiride, güvenlik nedeniyle önceki yılların aksine getirilecek ineğin sadece fakülte bahçesinde dolaştırılacağı belirtildi. Bildiride ayrıca yastık savaşı yapılacağı ifade edilerek öğrencilerden yastıklarla gelmeleri istendi.
|
|
|

|