Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 27 Mayıs 2006 / Cumartesi  
   Milliyet Online    Emlak    Arabam    Kariyerim    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
ABD Elçisi Wilson'dan Diyarbakır'da PKK mesajı

Wilson, Diyarbakır'da görüştüğü Belediye Başkanı Baydemir'e net konuştu: PKK terör örgütü. Onun avukatlığını yapanlar da bir çıkmaz sokaktadır

ŞEYHMUS ÇAKAN Diyarbakır DHA

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, Diyarbakır ziyaretinde terörle ilgili önemli mesajlar verdi. Wilson, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'le görüşmesinde, "PKK bir terör örgütüdür. Onun avukatlığını yapanlar da bir çıkmaz sokaktadır. Avrupalı dostlarımızla, PKK'nın cephe örgütlerini kapatmaları ve finansal kaynaklarını kesmeleri konusunda çalışıyoruz" dedi.
Tarifeli uçakla dün öğle saatlerinde Diyarbakır'a gelen Wilson'a, ABD'nin Adana Konsolosu Walter Scott Reid eşlik etti. Wilson için alınan olağanüstü güvenlik önlemleri dikkat çekti.
Koruma araçlarında, cep telefonlarını çalışamaz hale getiren ve uzaktan kumandalı saldırılara karşı kullanılan frekans bozucu cihazlar görüldü.

Vali Ala'yla da görüştü
Wilson öğle yemeğinin ardından Baydemir'i makamında ziyaret etti. Baydemir yaptığı konuşmada, Türkiye'de Kürt, demokratikleşme ve sivilleşme sorununun diyalog yoluyla çözülebileceğini söyledi.
Wilson da, ilk kez Diyarbakır'a geldiğini belirterek, "Buradan ulusal sorunlara nasıl bakılıyor, bunu öğrenmek istiyorum" dedi. Daha sonra Vali Efkan Ala'yı makamında ziyaret eden Wilson, görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Terörün çıkmaz sokak olduğunu ifade eden Wilson, PKK'nın avukatlığını yapanların da çıkmazda bulunduğunu belirterek şöyle konuştu:
"PKK'yı bir terör örgütü olarak değerlendiriyoruz. Bu nedenle Türk hükümeti ile bir dizi önlem üzerinde çalışıyoruz, işbirliği yapıyoruz. En önemli gelişme ise, Bağdat'ta kuvvetli bir ulusal birlik hükümetinin oluşmasını temin ettik. Bu hükümet sınırların muhafaza edilmesi konusunda etkin önlem alacak.
Irak'ın kuzeyinde teröristlerin bulunmamasını da temin edecek. Türkiye'nin terörizm probleminin üstesinden gelebilmesi için Türkiye ile çalışmaya kararlıyız. Türkiye'nin küresel terörizmin önlenmesi konusunda verdiği desteğe minnettarız."

Büyükelçi hindi yedi

Diyarbakır'a giden ABD'nin Ankara Büyükelçisi Wilson'a Adana Konsolosu Walter Scott Reid eşlik etti. Wilson, Baydemir'le görüşmeden önce, beraberindeki heyetle hindi yemekleriyle ünlü Hindici Ömer Usta'ya gitti.





GÜNCEL
Hamas'ı unuttuk
ABD Elçisi Wilson'dan Diyarbakır'da PKK mesajı
Eski yüzbaşı serbest
Enkaza güvenlik kalkanı
Şehit yakınları için destek konseri
Ağca gibi konuştu
Topçu ne ağladı ne güldü
Tuz da koktu dedirtmemeli
YÖK 'imam'ı ve 'öğretmen'i ayırdı
Gökten radyasyon yağacak söylentisi
Okan Üniversitesi yerleşkesine start
Kaynar Hoca toprağa verildi
'Kızımı muhbir yapamadılar'
Korkutan tatbikat
Bomba atmaktansa...
'Atatürk'ün Yolunda' etkinlikleri sürüyor
Konvoya saldırı 3 asker yaralı
İş Bankası terör tazminatı istedi
15'lik teröriste hem bomba hem silah






Melih AŞIK
Bir çete aranıyor!
Başbakan, geçen çarşamba günü parti grubundan...
Can Dündar
Bazı adamlar bazı finalleri hazırlar
Ecevit'in o gün Mustafa Yücel Özbilgin'in ce...
Hasan PULUR
Son 100 yılın en güncel şiiri...
GÜNCELLİĞİNİ hiç kaybetmeyen şiir var mıdır? ...
Çetin ALTAN
Kaktüs çiçekleri
Önden yandan dikenli kollar çıkaranları; dike...


 2003 yılında neler oldu
 2004 yılında neler oldu

© 2006 Milliyet