|
 |
|
|
BAŞKAN AZİZ YILDIRIM, AVRUPA'YA ÇIKARMA YAPTI, TEKNİK DİREKTÖR İÇİN DÜĞMEYE BASTI
Sıra hocaya geldi
Fenerbahçe, Daum'un avukatlarıyla önümüzdeki hafta yapacağı görüşme öncesi, çalıştırıcı harekatını başlattı. Sarı-lacivertli kulüp, Brezilyalı Scolari, Parreira ve Luxemburgo dışında İtalyan Capello arasından tercih yapacak
YUSUF KOBAL
Sarı-lacivertli takım, gerek kongre tartışmaları gerekse transferdeki sürpriz ataklarıyla yine ön plana çıkarken, teknik direktör konusunda da çalışmalarını başlattı.
Başkan Aziz Yıldırım'ın, Christoph Daum'un avukatlarıyla önümüzdeki hafta yapılacak toplantı öncesinde, adaylarla ön görüşmelerde bulunacağı bildirildi. Yıldırım'ın, Alman hocayla yolları ayırmadan yeni teknik direktörle kesin anlaşma sağlayamayacağı da ifade edildi.
Fenerbahçe yönetiminin kararıyla takımın başına kesinlikle Brezilyalı hoca geleceği de öğrenildi. Sarı-lacivertlilerin Scolari, Luxemborgo ve Parreira arasından tercih kullanacağı vurgulandı. Luxemborgo'nun, Brezilya'dan Santos ile yeni sözleşme imzalaması yüzünden son sıraya alındığı, Scolari ve Parreira'nın bu nedenle ön plana çıktığı ileri sürüldü.
Fenerbahçe'nin, Brezilyalılar dışında iki İtalyan Fabio Capello ve Luciano Spalletti ile temasta olduğu öğrenildi.
Vanderlei Luxemburgo
1952 doğumlu. Santos ve Cruzeiro ile Brezilya Ligi Şampiyonluğu var. Geçen sezon Real Madrid'de görev yaptı. Ancak başarılı olamadı. Real Madrid'den ayrıldıktan 9 gün sonra tekrar Santos'la anlaştı. Yetiştirdiği genç yeteneklerle dikkat çekiyor. Transferlerden komisyon aldığı yolunda iddialar var.
L.Felipe Scolari
11 Eylül 1948 yılında doğdu. Cruzeiro takımı ile Brezilya Ligi'ni, Brezilya Kupası'nı ve Libertadores Kupası'nı kaldırdı. Brezilya ile 2002 Dünya Kupası'nı aldı. Daha sonra Portekiz Milli Takımı'nın başına geçen Scolari, 2004 Avrupa Şampiyonası'nda takımı finale çıkardı. Burada Yunanistan'a yenilerek kupayı kaybetti. Scolari hala Portekiz takımını çalıştırıyor.
C.Alberto Parreira
27 Şubat 1943 doğumlu. 1994 yılında Brezilya ile Dünya Kupası'nı kazandı. 95-96 sezonunda Fenerbahçe'yi çalıştırdı ve şampiyon yaptı. Karısının hastalığı yüzünden ilk sezonunun sonunda takımdan ayrıldı. 1998 yılında Suudi Arabistan Milli Takımı'nı çalıştırdı. Brezilya Ligi'nde Fluminense ve Corinthians ile Brezilya Ligi'ni ve Brezilya Kupası'nı kazandı. Şu an Brezilya Milli Takımı'nın başında bulunuyor.
Transfer resmen başlıyor
Futbolda 2006-2007 sezonunun ilk transfer dönemi bugün resmen başlayacak. Profesyonel liglerde yer alan kulüpler, dış transferde anlaştıkları oyuncularla bugünden itibaren mukavele yapabilecek. Birinci dönem transferler 1 Eylül'de sona erecek. Ara transfer olarak da adlandırılan ikinci transfer dönemi ise 1 Ocak 2007-1 Şubat 2007 tarihleri arasında gerçekleşeceği açıklandı.
'Teklif var'
MEHMET ÇİFTÇİ
Fenerbahçe'nin gündeminde olan Portekiz Milli Takımı'nın Brezilyalı Teknik Direktörü Felipe Scolari, sarı-lacivertli kulüpten aracılar kanalıyla teklif aldığını doğruladı.
Scolari, MİLLİYET ile yaptığı telefon görüşmesinde, "Türk kulübünün yönetimi henüz resmi bir teklif getirmedi. Ancak aracılar, önümüzdeki sezon takımın başına geçip geçemeyeceğimi sordular" dedi. Brezilyalı çalıştırıcı, "Bu aracılara, Almanya'daki Dünya Kupası'ndan sonra Portekiz ile sözleşmemin biteceğini, bu nedenle her türlü teklife açık olduğumu hatırlattım. Fenerbahçe geçen sezon da teklifte bulunmuştu. Ancak son aşamada benden vazgeçtiler. Zaten şu anda aklım, fikrim Portekiz Milli Takımı'nda. Bu aşamada bunları fazla konuşmak istemiyorum. Dünya Kupası bittikten sonra gerekli açıklamalar yapılır" dedi.
Yıldız avı
Real Madrid Sportif Direktörü Butragueno, Fenerbahçe'nin Ronaldo ile Roberto Carlos'a talip olduğunu açıkladı. İspanyol yönetici, iki yıldızı gözden çıkardıklarını belirtirken, sarı-lacivertlilerin teklif ettiği ücreti açıklamadı. Ancak İspanya'nın en ünlü spor gazetesi Marca'nın Real Madrid muhabirleri, Fenerbahçe'nin Ronaldo-Carlos ikilisi için 20 milyon euro önerdiğini ileri sürdüler.
Anelka'ya İngiliz talip
Fenerbahçe'nin geçen sezon faydalanamadığı Nicolas Anelka'ya İngiltere'den talip çıktı. Premier Lig takımlarından Totthenham'ın, Fransız oyuncu için 12.5 milyon Euroluk bir teklif yaptığı öğrenildi. Sarı - lacivertliler, Anelka ile yaptığı sözleşmeye, "20 milyon Euro getirirse serbest kalır" maddesini koymuştu.
Yurt içinden de transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe'nin, Kayserispor'dan Mehmet Topuz ve Vestel Manisaspor'dan Caner'i alabilmek için ciddi bir çalışma içine girdiği vurgulandı. Sarı - lacivertliler, Milli Takım'da yer alan iki oyuncu için kulüplerini ikna etmeye çalışıyor.
Menajere 'sus' emri
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, transfer etmek istediği Türk oyuncuların menajerlerine ilk koşul olarak, "Basınla konuşmama" şartını koşuyor. Yıldırım, oyuncuların menajerleriyle masaya oturur oturmaz, bu konuda güvence alıp, "Yoksa transferi yapmayız" diyerek gözdağı verdiği öğrenildi. Sarı - lacivertliler, sözleşme imzaladığı oyuncuların sözleşmelerine de, "Fenerbahçe televizyonu ve Fenerbahçe dergisi dışında hiçbir kuruluşa söyleşi veremez" maddesini koyuyor.
Babası ve oğlu!
Bu sezondan itibaren Fenerbahçe formasını giyecek olan Tümer Metin'in babası Ali Metin, oğlunun transferine şaşırdığını söyledi.
Olayı gazetelerden öğrenen Ali Metin, oğlunun "Beşiktaşlı Tümer" olarak tanındığını belirtti, "Beşiktaş sayesinde buralara geldi, kariyer sahibi oldu. Bir baba olarak, ben isterdim ki, Beşiktaşlı Tümer olarak bu işi bitirsin. Ama şartlar bunu getiriyor. Neden olduğunu, niçin Fenerbahçe'yi tercih ettiğini bilemiyorum" dedi.
Oğlunun aldığı her türlü karara saygılı olduğunu söyleyen Ali Metin, "Profesyonellikte normaldir. En iyisini o düşünür. Oğlumun en doğru kararı verdiğine inanıyorum. Bir yerde hatalar var demek ki. Bunu sadece Tümer'e bağlamamak gerekir. Nobre misillemesi olduğunu da düşünmüyorum" diye konuştu.
Güvenoyu buldu
Fenerbahçeliler'e seslenen "www.fenerhaber.net" sitesindeki ankete katılan sarı - lacivertlilerden yüzde 84'ü Tümer'in Fenerbahçe'de başarılı olacağı yönünde oy kullanırken, yüzde 15.58'i ise karşıt görüş belirtti. Ancak sarı-lacivertliler, internetteki forumlarda, Tümer'den eski sözleriyle ilgili özür beklediklerini yazdılar.
Tecrübe konuştu
Futbolculuğu döneminde Beşiktaş'tan Fenerbahçe'ye geçen Feyyaz Uçar, sarı - lacivertlilerin yeni transferini uyardı. Tümer'in soğukkanlı ve tepkilere hazır olması gerektiğini ifade eden Feyyaz Uçar, İnönü Stadı'nda oynanacak maçların Tümer için çok zor geçeceğini belirtti. Feyyaz hoca, bu oyuncunun her takımda başarılı olacağını savundu.
|
|
|

|