
|
|
|
 |
|
|
IMF: Siyasi çekişme dalgayı etkiledi
EKONOMİ SERVİSİ
IMF Direktörlerinden Miranda Xafa, Türkiye'de piyasalarda yaşanan dalgalanmanın kaynağının siyasi çekişmeler olduğunu söyledi. Amerikan Şirketleri Derneği'nin İstanbul'da düzenlediği panele katılan IMF Direktörlerinden Miranda Xafa, tüm yükselen piyasaların dışsal şok yaşadığına dikkat çekti.
Xafa, şöyle konuştu:
"Ancak burada daha şiddetli olmasının nedeni siyasi çekişme. Ayrıca piyasa yeni Merkez Bankası Başkanı'nı test etmek istemiş de olabilir. Yıl sonu enflasyon hedefinin başarılması için para politikasının sıkılaştırılması gerek."
Merkez Bankası haftalık beklenti anketlerine göre, enflasyon beklentisinin birkaç puan yukarıda olduğunu belirten Xafa, "Bu kredibilite boşluğunu gidermek için eylem planı gerekiyor" dedi.
Xafa, enflasyon hedefinde revizyon olup olmayacağı konusunda, "Henüz beş ay oldu. daha gidilecek çok yol var" şeklinde görüş belirtti.
'Fırsata dönüşebilir'
Miranda Xafa, önümüzdeki süreçte küresel piyasalarda enflasyonun yükselmesi ve likidite sorunları, küresel riskler, enflasyonunu düşürülmesinde yavaşlama, dış borçlanmanın artması gibi risklerin yaşanabileceğine dikkati çekti.
Xafa, şöyle devam etti: "Piyasalarda son dönemde yaşanan dalgalanma uygun politikalarla Türk ekonomisi için fırsata dönüştürülebilir."
Xafa, IMF uzmanlarının düşündüğünün tersine para politikalarında hem faizlerin hem de dövizin aynı anda yönlendirilebileceğini söyledi.
|
|
|

|
|