Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 07 Haziran 2006 / Çarşamba  
   Milliyet Online    Emlak    Arabam    Kariyerim    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Hedef şaştı, memur enflasyon farkını istiyor

Maaşlarına hedef enflasyona göre zam yapılan memurlar, enflasyon artışının maaşlarına yansıtılmasını talep edecek


Yılın ilk altı ayında yüzde 2.5 oranında zam alan memurlar, ilk beş aydaki enflasyonun yüzde 4.53'e ulaşmasıyla birlikte uğradıkları reel kayıplar nedeniyle, hükümetten ek zam istemeye hazırlanıyor.
Memur maaşları yılın ilk beş aylık döneminde yüzde 4.53'lük enflasyon karşısında yüzde 1.94'lük reel kayba uğradı. Haziran sonu itibariyle yıllık enflasyonun yüzde 5'e ulaşması durumunda ise memur maaşlarındaki reel kayıp yüzde 2.3'e kadar çıkacak. Memur konfederasyonları ise söz konusu reel kayıp karşısında ek zam talebinde bulunmaya hazırlanıyor.

'Reel kayıp karşılansın'
Türkiye Kamu-Sen Genel Toplu Görüşme Sekreteri ve Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Nazmi Güzel yaptığı açıklamada, 15 Ağustos'ta başlayacak toplu görüşmelerin en önemli gündem maddesinin reel kayıplar ve 2007 yılında memur maaşlarına yapılacak artışlar olacağını söyledi. Güzel, enflasyonun yükselmesinden doğan kayıpların karşılanmasını talep edeceklerini ifade etti.

Kayıp yüzde 20'yi aştı
KESK Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Kamuran Karaca da geçen yıl memur maaşlarındaki yüzde 22'lik kaybın telafi edilmesini istediklerini, ancak hükümetin yüzde 5'lik enflasyon hedefi doğrultusunda zam yaptığını anımsattı. Karaca, yılın geri kalan döneminde enflasyonun yüzde 1-2 düzeyinde gerçekleşmesi durumunda bile memur maaşlarındaki toplam kaybın yine yüzde 20'lere ulaşacağını kaydetti.
KESK Danışma Meclisi, 17-18 Haziran'da toplanarak, yeni kayıpların giderilmesi konusunda bir karar alacak.
BASK Genel Başkanı Resul Akay ise kamu toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde işçi ücretlerine yapılan yüzde 3'erlik zammın yanı sıra bu artışın enflasyonun gerisinde kalması durumunda enflasyondaki artışın aynen ücretlere yansıtılacağına ilişkin bir madde bulunduğunu belirterek, memurlarla yürütülen toplu görüşmelerde buna benzer bir maddeye yer verilmemesini eleştirdi.






EKONOMİ
FAİZDE KARAR GÜNÜ
Kredi kartında asgari ödeme yüzde 20'ye çıkıyor
Kutman, İstanbul'da 5 yıldızlı iki otel peşinde
Tarım sektöründe, devlet destekli sigorta dönemi
Piyasaların gözü Para Politikası Kurulu'nda
TOBB: Kur böyle giderse maliyet enflasyonu yaşanır
IMF: Siyasi çekişme dalgayı etkiledi
Hedef şaştı, memur enflasyon farkını istiyor
Andrew Vorkink: Dalgalanma sürer, kriz beklenmiyor
TMSF'nin dolar satışı 1 milyar doları buldu
Sandıklardaki birikimler bireysele aktarılabilecek
Otogaza yüzde 2.1, LPG'ye yüzde 2.3 zam
Konut kredisi faizi yüzde 1.41'e çıktı
Ziraat'in Genel Müdürü Çağlar'ı AKP'liler terletti
Dedeman Holding enerji sektörüne giriyor
Türkiye, 21 ülkeyle frekans savaşı veriyor
Erdoğan'dan TÜSİAD'a AB ve ekonomi yanıtı
Çocuk işçiliğini önlemede Türkiye modeli
En şeffaf beş şirket belirlendi
Nema ödemeleri yarın başlıyor
Avusturya Lisesi'ne 5 milyon euro kredi
İhlas Sigorta, Alman HDI'nın oldu






Güngör URAS
Enflasyon başka dövizin yükselmesi başka
Nisan ve mayıs aylarında fiyat artışları bekl...


© 2006 Milliyet