
|
|
|
 |
|
|
Mayo reklamı kriz yarattı
Sunset firmasının Bağdat Caddesi'ndeki Boyner mağazasına asılan mayo reklamına İstanbul Büyükşehir Belediyesi izin vermedi. Kriz, basına yansıyınca 'çözüldü'
İSTANBUL Milliyet
AKP yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, Sunset Swimwear firmasının Boyner mağazalarına astığı mayo reklamlarına izin vermemesi krize neden oldu. Başvuruyu uygun bulmadığını firmaya 17 Mayıs'ta bildiren Belediye, konunun basına yansıması üzerine sorunun çözüleceğini bildirdi.
Sunset Swimwear firması hazırladığı mayo reklamlarının olduğu panoları Bağdat Caddesi'ndeki Boyner Mağazası'na asmak için 26 Nisan'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü'ne başvurdu. Müdürlük, 17 Mayıs'ta gönderdiği yanıtta, başvurunun "Reklam, İlan ve Tanıtım Yönetmeliği"nin 22. maddesine göre "uygun görülmediği"ni bildirdi. Bu maddenin 1. fıkrasında "genel ahlak kurallarına aykırı görüntülerin" kullanılamayacağı hükmü yer alıyor.
Yanıt beklemeden asıldı
Firma, belediyenin yanıtını beklemeden mayo reklamlarını astı. Daha sonra panoların belediye ekiplerince indirileceği duyumu üzerini konu basına yansıdı. Ancak belediye panoları indirmedi.
Belediye yetkilileri şu açıklamayı yaptı: "Bağdat Caddesi için yapılan başvurunun dosyası içinde pek çok mayo resmi vardı. Bunların bazıları uygun görülmedi. Ancak yanıt 'hepsi için uygun görülmedi' şeklinde gitti. Bazı resimlere itiraz yoktu. Örneğin firmanın astığı resme bir itiraz yok."
|
|
|

|
|