|
 |
|
|
HAVA KUVVETLERİ KOMUTANI ORGENERAL FARUK CÖMERT 'ANADOLU KARTALI'NDA
'Yunan uçağı çarptı, delillerimiz var'
"Bu, uluslararası hava sahasına bir tecavüzdür" diyen Orgeneral Cömert, düşen F-16 hakkında uluslararası hukuk kuralları dikkate alınarak uzmanların karar vereceğini söyledi
ALİ GÜLER - İSMAİL AKKAYA Konya DHA
Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda dokuz gündür devam eden Anadolu Kartalı 2006/2 eğitim tatbikatının dünkü simülasyon bölümünü Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert, Pakistan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Tanvır Mehmud Ahmed, ABD'den Tümgeneral Petter Sutton, Mısır Hava Kuvvetleri'nden Tuğgeneral Yasser Mahmud Ramzi Metwelly ve Fransa'dan Tuğgeneral Maurice Lardek ile birlikte komuta merkezinde izledi.
Bir daha olmamasını diliyorum
Orgeneral Faruk Cömert, Ege'de 23 Mayıs'ta düşen Türk F-16 uçağına Yunan uçağının alttan çarptığına yönelik kesin deliller bulunduğunu belirterek, "Konuyu incelemek için bir komisyon oluşturuldu. Uluslararası hukuk kuralları dikkate alınarak uzmanlar karar verecek. Bu uluslararası hava sahasına bir tecavüzdür. Bir daha olmamasını diliyorum. Güzel bir şey değildir" dedi.
Basına verilen brifingin ardından Orgeneral Cömert ve konuk komutan Orgeneral Ahmed birlikte ağaç dikti. Dikilen çam ağacına komutanların isimlerinin yazılı olduğu plaketler asıldı. Ayrıca Türk Hava Kuvvetleri adına Pakistan Hava Kuvvetleri Komutanı'na şilt ve Osmanlı Tuğrası olan bir plaket verildi.
Tatbikata Pakistan'dan 6 F-16 ile 82 personel, Fransa'dan 3 Mirage F-1 uçağıyla 49 personel, ABD'den 10 F-16 uçağı ile 158 personel, Türk Hava Kuvvetleri'nden de F-5, F-16 ve F-4'lerden oluşan 39 uçakla 600 personel katılıyor. Eğitimde bir de NATO'nun Awacs uçağı yer alıyor.
|
|
|

|