Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 25 Haziran 2006 / Pazar  
   Milliyet Online    Blog    Emlak    Arabam    İnsan Kaynakları    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar    Mobil 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
İzmirliler yarışıyor

Poliklinik / Nesrin Coşkun

Beklenen gün gelip çattı. Bugün Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi ile diğer organların seçimi var. Şimdiye kadar ortaya çıkmış iki başkan adayı var. Biri Etkin Demokratik Türk Tabipleri Birliği Grubu'nun adayı İstanbul'dan Prof. Dr. Gencay Gürsoy. Diğeri Ulusal Hekim Dayanışması Grubu'nun desteklediği İzmir'den Prof. Dr. Suat Çağlayan. Çağlayan, İzmir Tabip Odası (İTO) Başkanı Dr. Suat Kaptaner'in listesinden seçimde en yüksek oyu alarak Onur Kurulu üyesi olmuştu. Şimdi TTB Başkanlığı için yarışıyor.
Gürsoy'un Merkez Konseyi listesinde ise İzmir'den Dr. Mustafa Vatansever yer alıyor. Vatansever, Dr. Fatih Sürenkök'ün listesinden İTO yönetimine girmişti.
Vatansever, Ege Bölgesi'nden Merkez Konseyi'ne aday 22 hekimden biri olmuştu. Vatansever, Etkin Demokratik Türk Tabipleri Birliği Grubu üyelerinin sanal ortamda aynı anda gerçekleştirdikleri oylamayla en yüksek oyu alarak listeye giren isim oldu. Aynı ekipten Dr. Faik Urbarlı da TTB Yüksek Onur Kurulu adayı.
Yasanın değişmesiyle Ankara dışından hekimlerinde de görev alabileceği TTB Merkez Konseyi'nde bugün İzmirliler'in mücadelesi var.
Medimagazin Dergisi web sitesinde TTB'de başkan kim olmalı? diye bir anket düzenledi. Anket sonuçlarında hangi adaya ne kadar oy verildiğinden çok iki parametre çok dikkat çekici. "ilgilenmiyorum" diyenlerin oranı yüzde 25, "Hiçbiri" diyenlerin oranı yüzde 15-16'larda. Yüzde 40'lık bir oranın neyi ifade ettiği yoruma değer.


Akdağ yanıtlayacak

Hastanelerin önce yemekhaneleri, temizlik işleri, güvenliği özelleştirildi. Taşeronlardan hizmet alınmaya başlandı. Şirketler, hastanelerin personel ihtiyacında imdadı yetişti. Temizlik şirketi elemanı hademe oldu, teknisyen, memur oldu. Sonrasında radyolojik tetkiklerde de hizmet alımına gidildi. Önce cihazlar kiralandı, kimi hastane dernekleri cihaz alıp hizmet sattı. Ondan sonra da toptan bu hizmetler ihaleye çıkarılmaya başlandı. Kıran kırana rekabetler yaşandı, yaşanıyor, bu hizmetler Bütçe Uygulama Talimatı'nın çok altında fiyatlarla özelleştiriliyor. "Bu fiyatlarla ben nasıl hizmet vereceğim" diye sonradan kafasını vuranlar da var, göbeğini okşayan da. Hizmeti ucuza alıp devletten kat ve kat kar edip döner sermayeyi zenginleştireceğine sevinen yöneticiler de. CHP Denizli Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Neşşar, "Hastanelerin parça parça özelleştirilmesinin yasal dayanağı var mı?" diye Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a sormuş. Yanıtını alınca şüphesiz haberimiz olacak. Ancak konuya ilişkin genelleme yerine birkaç hastane örneğini de sıralasaydı hiç fena olmazdı.

Duyuru

1955 yılında kurulan Ege Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu Türkiye'nin ilk hemşirelik yüksekokulu. Bugüne kadar 3 binin üzerinde mezun verdi. Doç. Dr. Süheyla Altuğ Özsoy, "mezun profili"ni çıkartmak üzere bir çalışma başlattı. Mezunların yapacağı şey web'de hazırlanan anket formu ya da email yoluyla bu çalışmaya katılmak. İletişim adresleri şöyle:
Doç.Dr. Süheyla Altuğ Özsoy
EÜ Hemşirelik Yüksekokulu
35100 Bornova-IZMIR/TURKEY
Tel: 0090.232.3881103
Fax: 0090.232.3886374
E-mail: suheyla.ozsoy@ege.edu.tr








EGE
Emeklilik hakkında her şey
İzmirliler yarışıyor
Kentin içindeki askeri bölgelerle ilgili ne düşünüyorsunuz?
Mahalle bakkalları





Ege Ana Sayfa
Ekonomi
Spor
Rehber


Necati Çetiner
Nesrin Coşkun
Deniz Sipahi
İsmail Sivri

© 2006 Milliyet