Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 01 Temmuz 2006 / Cumartesi  
   Milliyet Online    Blog    Emlak    Arabam    İnsan Kaynakları    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar    Mobil 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Dolar 1.58, borsa yükseldi

ABD'de faiz artırımlarına ara verileceği sinyali, İstanbul Borsası'nın yüzde 4.18 yükselmesine, dolardaki düşüşün hızlanmasına neden oldu. 1.60'ın altına inen dolar, serbest piyasada 1.5810'dan kapandı

EKONOMİ SERVİSİ

Piyasalar, son haftaların en rahat günlerinden birini yaşadı. ABD Merkez Bankası'nın (FED) toplantısından, daha önce piyasalarda konuşulduğu gibi 0.50 puanlık değil, 0.25 puanlık faiz artırımı çıkması, üstelik de artırımların bir süre duracağı sinyali verilmesi yurtdışı piyasalarla birlikte Türkiye'yi de rahatlattı.
Hafta başından bu yana Merkez Bankası'nın düzenlediği ihaleler nedeniyle piyasada başlayan YTL sıkışıklığı da buna eklenince dövizdeki aşağı yönlü hareket hızlandı. Merkez Bankası dün de depo alım ihaleleriyle toplam 200 milyon YTL çekti.
Bankalararası piyasada gün içinde 1.5720'ye kadar inen dolar daha sonra biraz yükselse de önceki günün altında kapandı. Dolar serbest piyasada da önceki güne göre yüzde 1.86 değer kaybetti ve 1.5810'a indi.

Borsa 35.000'i aştı
FED'in kararıyla moral bulan New York Borsası'nın önceki gün 217 puanlık dikkat çekici yükselişi, İstanbul Borsası'na da yansıdı. Dövizdeki gevşeme de borsadaki alım dalgasını güçlendirince endeks 35.000 puanı aştı. Önceki güne göre 1.422 puanlık artışla kapanan borsada hisselerin ortalama yükselişi yüzde 4.18 oldu.
Bono faizi de önceki güne göre yüzde 2.53'lük gerilemeyle yüzde 20.99'a indi.

ABD umut verdi
ABD'de mayıs ayı çekirdek tüketici enflasyonu beklentiler doğrultusunda düşük çıktı. ABD'de tüketici fiyat endeksi mayısta bir önceki aya göre yüzde 0.2 arttı. Enflasyonun kontrol altında tutulduğunun görülmesi, yatırımcılarda FED'in faiz artırımlarına ara verebileceği umudu uyandırdı.

Altın fiyatı arttı
Uluslararası piyasalarda dün dolar gerilerken, altın fiyatları yükseldi. Londra döviz piyasasında önceki gün 1.2644 dolarda kapanan euro, dün 1.2712 dolara çıktı. Altının onsu da yeniden 600 doların üzerine çıktı. Altın Londra Borsası'nda 600.40 dolardan alıcı buldu.




Petrolün varil fiyatı 74 doları zorluyor
SİNGAPUR AA
Petrolün varil fiyatı 74 dolara yaklaştı. ABD'de tatil sezonunun başlaması, uluslararası piyasalarda ham petrol fiyatlarının yükselişine neden oldu. Asya piyasasında ağustos teslimi ABD hafif petrolünün varil fiyatı önceki güne göre 22 sent artarak 73.74 dolara çıktı.





EKONOMİ
Dolar 1.58, borsa yükseldi
İlaca yüzde 30 zam yolda
BDDK, kredi kartı yüzünden Gima'da inceleme başlattı
Durmuş Yılmaz, New Yorklu yatırımcıların hışmına uğradı
'2008'den sonra da IMF ile devam edebiliriz'
Ekonomi ilk çeyrekte yüzde 6.3 büyüdü
Devletin hesabı şaşmaz, isteyen gelip bakabilir
Dış ticaret açığı 5.4 milyar dolarla rekor kırdı
Toplu konutçulara KDV indirimi
Dünya Bankası'ndan 500 milyon dolarlık kredi
Vali ve kaymakamlara son gün sürprizi
BDDK'dan bankalara kur risklerine karşı uyarı
Kıdem tazminatı tavanı 1.815 YTL'ye çıkarıldı
Ofer, Global'in yönetimine girdi
ATAK'ta Güney Afrika ve İtalya yarışacak






Meral TAMER
Berlin'in göbeğindeki Holokost Anıtı
Berlin benim için her zaman tuhaf bir kentti,...
Güngör URAS
Milli gelir artışı 'moral yükseltecek'
2006 yılının ilk 3 aylık döneminde ekonomimiz...
Yaman TÖRÜNER
Al Baraka'nın genel müdürü kimdi?
Gazeteler haftalardır, Mali Suçlar Araştırma ...


© 2006 Milliyet