
|
|
|
 |
|
|
Papadopulos 'Hazırız' dedi
Kıbrıs'ta Annan'ın Temsilcisi Gambari ile görüşen Rum liderin, 'BM şemsiyesi altında özlü görüşmeler için hazır olduklarını' söylediği belirtildi
SEFA KARAHASAN Lefkoşa
Rum Yönetimi lideri Tasos Papadopulos, Ankara ve Atina temaslarının ardından Kıbrıs'a gelen Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin Siyasi İşlerden Sorumlu Yardımcısı İbrahim Gambari'ye, "BM şemsiyesi altında özlü görüşmelere hazır oldukları" güvencesini verdi. KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat da, BM Genel Sekreteri Kofi Annan'a hitaben hazırladığı ve güven artırıcı önlemler öneren bir mektubu Gambari'ye iletti.
Kıbrıs'ta yeni bir çözüm sürecinin başlaması için taraflar arasında nabız yoklamak amacıyla adaya gelen Gambari, temaslarına Rum Yönetimi lideri Tasos Papadopulos'la görüşerek başladı. BM Temsilcisi, Rum liderden görüşmelere yeniden başlama konusunda güvence aldı. Papadopulos, görüşme sonrası sözcüsü aracılığıyla yaptığı açıklamada, Ada'nın birleştirilmesi için yeni bir BM girişimine hazır olduklarını ilan etti.
Gambari ise adada kaldığı süre içindeki gelişmeleri ve hangi zeminde ilerlenebileceğini, kendisini adaya gönderen BM Genel Sekreteri'ne bir rapor halinde sunacağını kaydetti.
Gambari, güneydeki temaslarının ardından kuzeye geçerek KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'la bir araya geldi. 1.5 saat süren görüşmenin ardından Cumhurbaşkanlığı Basın Sözcüsü Hasan Erçakıca, "Gambari'ye Kıbrıs sorununa Annan Planı temelinde bir çözüm bulunması için çalışmaya hazır olduğumuz ifade edilmiştir" diye konuştu.
|
|
|

|
|