
|
|
|
 |
|
|
Vicdan ile cüzdan arasında kalıyoruz
Maliye Bakanlığı'nın çıkardığı "Tedavi Yardımına İlişkin Uygulama Tebliği"ne tepki gösteren hekimler böyle dedi. Hipokrat andının değiştirilmesi önerildi
İZMİR DHA
Bakanlık sadece 11 YTL ödeyecek
RESMİ Gazete'de yayınlanan "Tedavi Yardımına İlişkin Uygulama Tebliği" tepkiyle karşılandı. Tebliğde, birinci basamak sağlık kuruluşlarına başvuran hastalar için vaka başına 11 YTL ödeme yapılacağı belirtiliyor. Uygulamaya tepki gösteren İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Suat Kaptaner şunları söyledi:
Hastaya bakarken maliyet hesabı
RESMİ tebliğ hekimleri ve sağlık kurum yöneticilerini cendereye alacak. Hekimlik açısından, hastalıkların değil, maliyetlerin tartışıldığı bir ortama sürüklenmekten rahatsızlık duyuyoruz. Tebliğ yeni bir Hipokrat andı öneriyor; 'Hastalarıma bakarken öncelikle maliyet hesabı yapacağıma and içerim.
Herkes hastanede yatmak isteyecek.
AYAKTAN tanı ve tedavi için gelen hastalardan hekimler her tetkiki isteyemeyecek. Bu durumda hastaya yatış gösterilecek. Hasta yatış oranlarında büyük bir artış bekliyoruz." Dr. Kaptaner, Maliye Bakanlığı'nın yatan hastaların maliyet hesabına ilişkin bir tebliğ hazırladığını hatırlattı.
|
|
|

|
|