Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 12 Temmuz 2006 / Çarşamba  
   Milliyet Online    Blog    Emlak    Arabam    İnsan Kaynakları    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar    Mobil 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Emniyet'te bildiri eylemi

Polis eşinin keyfi olarak fazla çalıştırıldığını ileri sürerek AİHM'ye giden Ünsal'la ilgili haber kupürleri Emniyet'in kapılarına asıldı, ancak güvenlik fark etmedi

Erdal Kılınç

Seda Ünsal adlı bir vatandaşın polis memuru eşi Ömer Ünsal'ın, "Emniyet amirleri tarafından keyfi olarak fazla çalıştırıldığı" gerekçesiyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvurması, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde bir eyleme dönüştü. Konuyla ilgili olarak basında yer alan haberler, "Emniyetteki Müdür Saltanatına Son" ve "Eşine fazla mesai için AİHM'ye gitti" başlığıyla çoğaltılarak kimliği belirlenemeyen kişilerce müdürlüğün kapı ve pencerelerine asıldı.

Amire suç duyurusu
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki kompleksinde gerçekleşen eylemin konusu şöyle:
Eşi Ömer Ünsal'ın Trabzon'da görev yaptığı dönemde, amiri komiser Ahmet Aktaş tarafından keyfi olarak fazla çalıştırıldığını öne süren Seda Ünsal, 8 Mart 2004'te Başbakanlık İnsan Hakları Kurulu'na başvurdu. Kurul tarafından 9 Haziran 2004'te haklı bulunan Ünsal, eşinin amiri hakkında suç duyurusunda bulundu. Ünsal, komiser Aktaş hakkında soruşturma izni verilmemesi üzerine bu kez, mağdur edildiği ve psikolojisinin bozulduğu gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı aleyhine 5 bin YTL'lik tazminat davası açtı.
Seda Ünsal'ı kısmen haklı bulan Trabzon İdare Mahkemesi, 2005'te İçişleri Bakanlığı'nı 2 bin YTL tazminat ödemeye mahkûm etti. Seda Ünsal, komiser Aktaş hakkında yaptığı suç duyurusunu Trabzon Valiliği'nin dikkate almaması nedeniyle de AİHM'ye başvurdu.
Seda Ünsal, 30 bin, eşi Ömer Ünsal ise 100 bin YTL tazminat talebinde bulundu.
Fazla mesaiye yönelik haber kupürleri Emniyet Müdürlüğü'ne girenler tarafından dikkatle okundu; bazı kişiler de cep telefonlarıyla fotoğraf çekti. Yazılar, yetkililer tarafından fark edilince hızla söküldü.
Emniyet içinde bulunan MOBESE kameralarıyla kupürleri asanların kimliklerinin tespit edilmesi için çalışma başlatıldı.





GÜNCEL
Emniyet'te bildiri eylemi
Zapsu'dan savcılığa 'süpürmeyin' ifadesi
İSTİFA BİLMECESİ
Danıştay'da 'kan' şoku
Borçlu Gökçek'ten Emniyet'e hibe
Arınç, Moskova'da 'Lenin'i ölü görmek çok güzel' dedi
Mafya suçlaması ağrına gitti!
İlköğretimden geleceğe ilk adım
Aşiret düğününe soruşturma açılıyor
Şehit polisin evinde yas var
ÖSS sonuçları haftaya açıklanıyor
OKS'de tercih işlemleri başladı






Melih AŞIK
25 boş vaat...
Başbakan Erdoğan, seçilme yaşının 25'e indiri...
Hasan PULUR
'Zidane'ların mezarlıkları...
ZİDANE...
Çetin ALTAN
Gitgide yükselen bir tempoda "Bolero" çalıyordu
Üniversiteyi bitirmiş olan gençlerin diploma ...


 2003 yılında neler oldu
 2004 yılında neler oldu

© 2006 Milliyet