
|
|
|
 |
|
|
Bu 'cinayet'in bir izahı var mı?
Parkta yürüyüş yaparken karşısına çıkan köpekten korkan astsubay, beylik tabancasına sarıldı. Başından vurulan Simba, olay yerinde öldü
NEŞAT DİŞKAYA, LOKMAN DAĞ İzmir DHA
Kültürkpark'ta babasıyla yürüyüşe çıkan Tankçı Astsubay Şeref Öztürk, "Simba" adlı boxer cinsi köpeği, tek kurşunla vurarak öldürdü.
Alsancak'ta bir kafeterya işleten Mehmet Ertuğrul, gece 23.00 sıralarında, köpeği 'Simba' ile birlikte Kültürpark'taki otomobilini almaya gitti. Simba bir süre sonra ihtiyacını gidermek için bir çalılığın arasına girdi. Bu sırada babasıyla yürüyüş yapan Öztürk, çalılıların arasından çıkan köpeği görünce korktu.
Köpeğin kendilerine saldıracağını düşünen Öztürk, beylik tabancasını çekerek Simba'yı başından vurdu. Ertuğrul olayın şokunu yaşarken, Öztürk ile babası Şinasi Öztürk olay yerinden ayrıldı.
Sahibi: Tasması elimdeydi
Nişanlısı Aslı Kaçar'a telefon eden Ertuğrul, gözyaşları içinde ölüm haberini verdi. Olay yerine gelen Kaçar, köpeğini görünce baygınlık geçirdi. Yakınları ve komşuları tarafından güçlükle sakinleştirilen Kaçar, Simba'nın başını ve ayaklarını okşayarak gözyaşlarına boğuldu.
Simba'nın tasmasına bağlı zincirin elinde olduğunu belirten Ertuğrul, "Tuvalet için çalılıkların arasına girdi. Pistte bulunan iki kişi karşılarında Simba'yı görünce bir anda duraksadı. Genç olan belinde çıkardığı silahı ateşledi" dedi.
Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencisi Ertuğrul, köpeğinin şimdiye kadar hiç kimseye saldırmadığı da söyledi. Öztürk ise ifadesinde köpeğin havladığını, zincirinin de sahibinin elinde olmadığını ileri sürdü. Ertuğrul Basmane Karakolu'na, Öztürk de inzibat karakoluna giderek ifade verdi.
Öztürk: Sadist değilim
Astsubay Öztürk, üç yıl önce kendisini bir köpeğin ısırdığını, kuduz tedavisi gördüğünü, köpeklere karşı bu nedenle korku yaşadığını söyledi. Simba'yı pitbull zannettiğini belirten Öztürk, "Önce babama hamle yaptı, sonra da bana doğru geldiğini gördüm ve korktum. Bu sırada sahibiyle göz göze geldim ve umursamaz bir tavırla güldü.
Köpek daha da yaklaşınca korkutma amaçlı ateş ettim. Ben sadist değilim. Köpeğin sahibinin acısını paylaşıyorum. Hatta ölen köpeğin değerinde bir köpek almak istediğimi söyledim. Ancak kabul etmedi" diye konuştu.
|
|
|

|
|