Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 17 Temmuz 2006 / Pazartesi  
   Milliyet Online    Blog    Emlak    Arabam    İnsan Kaynakları    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar    Mobil 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Petkim'in boş arazisi özel sektöre açılacak

Petkim'in Aliağa kompleksinde bulunan boş arazisinin özel sektör yatırımcısına açılması planlanıyor. Bu konuda Milli Emlak Müdürlüğü ile anlaşma imzalandı


Özelleştirme programında yer alan Petkim, verimliliği artırmak için yeni projeler üzerinde çalışırken, şimdi de Aliağa'da bulunan kompleksteki boş arazinin, özel sektör yatırımcısına açılması gündeme geldi.
Edinilen bilgilere göre, Aliağa'daki Petkim arazisi içinde kalan ve Hazineye ait olan bazı arazilerin Petkim'in İzmit'teki sosyal tesisleri ile becayişi (değiş tokuş) konusunda, Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile anlaşma sağlandı.
Aliağa'da yer alan, ancak kullanılmayan bu alanın değerlendirilebilmesi için çalışmalar sürerken, burada 'kullanım hakkı' verilerek, petrokimya sektörüne entegre çalışacak fabrikalar kurulabilmesinin önünün açılması hedefleniyor.
Yetkililer, kullanım hakkı konusunda Özelleştirme Yüksek Kurulundan (ÖYK) karar çıkarılması gerektiğini vurgularken, ÖYK'ya gitmek için hazırlıkların da devam ettiğini belirtiyor.

Bölgesel avantaj
İlk etapta 800 dönümlük arazinin bu tür kullanım için ayrılması ve bunun yapılacak yatırımların büyüklüğüne göre, 70-100 dönüm olarak bölünerek yatırımcılara verilmesi öngörülürken, 200-300 milyon dolar gibi büyük yatırım yapacaklara ise ana üretim bölgesine yakın alanlardan arazi verilebileceği vurgulanıyor.
Petkim'in limanı, su arıtma tesisleri bulunduğu, elektrik ve buhar üretimi de olduğu hatırlatılırken, dolayısıyla burada kurulacak fabrikaların hem bunları daha ucuza temin imkânına sahip olacağı hem de hammadde için navlun ödemekten kurtulacağına dikkat çekiliyor.
Bunun yanında Petkim'in bakım onarım için kadrosunda tuttuğu yaklaşık 1.500 elemanın da burada kurulacak fabrikalara bedeli karşılığında hizmet verebileceği ifade ediliyor.
Bu arada, Petkim'in bundan sonraki özelleştirme yöntemi henüz kesinleşmezken, yapılacak çalışma sonrası, blok satış yapılsa dahi alıcı firmanın bu uygulamaya devam edebilmesi için altyapının hazır hale geleceğine vurgu yapılıyor.







EKONOMİ
Türkiye'den enerji koridoru olma yolunda dev adımlar
Özel elektrik üreticilerine Rekabet Kurulu incelemesi
Petkim'in boş arazisi özel sektöre açılacak
Türkiye'deki yabancı sermayeli şirket sayısı 13 bine yükseldi
Boyadaki 'milli' kavgaya yargıdan 'dur' kararı
DPT: Nükleer enerjiye geçilmeli
Tüzmen, işadamlarıyla eylülde ABD'ye gidecek
Bakan Yıldırım organik tarım tesisini gezdi






Güngör URAS
Enerji ve haberleşme özelleştirmelerini sorgulamamız zorunlu
Enerji ve haberleşmede devlete ait tesisleri ...
Yaman TÖRÜNER
Hayırsever
Başbakan'ın, Birleşmiş Milletler'in "küresel ...


© 2006 Milliyet