Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 19 Temmuz 2006 / Çarşamba  
   Milliyet Online    Blog    Emlak    Arabam    İnsan Kaynakları    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar    Mobil 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Bankacılar enflasyonda artış bekliyor

EKONOMİ SERVİSİ

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) bankacılık sektöründe yaptığı beklenti anketi, bankacıların gelecek üç aylık dönemde enflasyonda ve iç borçlanma faiz oranlarında artış beklentisi içinde olduğunu ortaya koydu.
Bankacılar, bankacılık sektörü aktif büyüklüğü ve kredi hacimlerinde büyüme beklentisinin devam edeceğini ya da aynı kalacağını düşünüyor. Konut kredileri, diğer tüketici kredileri ve ticari kredilerin faiz oranlarında ise artış bekleniyor.

'Kur düzeyi değişmez'
BDDK, katılım bankaları da dahil sektörde faaliyet gösteren bankalardan aktif büyüklüğüne göre sayıları 1 ile 4 arasında değişen banka genel müdürü, riskten sorumlu yönetim kurulu üyesi ve genel müdür yardımcılarından oluşan üst düzey yöneticilere uyguladığı, temmuz - eylül dönemine ilişkin beklentileri içeren 'Bankacılık Sektörü Yönetici Kesimi Beklenti Anketi'nin dördüncüsünü açıkladı.
Ankete katılanların yüzde 65'i TÜFE oranlarında artış beklediğini, yüzde 24'ü ise önemli ölçüde bir artış beklentisine sahip olduğunu belirtti.
Bankacıların yüzde 36'sı gelecek üç aylık dönemde kur düzeyinin artacağını, yüzde 45'i de herhangi bir değişiklik olmayacağını bildirdi. Kurda düşüş bekleyenlerin oranı ise yüzde 19 olarak belirlendi. Bankacılık sektörüne ilişkin en önemli risk kaynağı ise yüzde 63'le faiz olarak gösterildi.





EKONOMİ
Özen: Blok satış olursa Halk Bankası'na talibiz
Erdemir'in devri 'usulen' durduruldu
Bavul TIR'a yüklendi komşuyla sorun aşıldı
Vergi yüzsüzleri açıklandı
Şeyh Maktum'un villaları 250 bin dolardan satılacak
'Otoprodüktör şirketlerin taleplerini görüşüyoruz'
Çin'in büyümesi dizginlenemiyor
'Rekabet Kurumu' davası başladı
Bankacılar enflasyonda artış bekliyor
Çiftçiye 1.7 milyar YTL doğrudan gelir desteği
'Türkiye geçmişteki krizlerden ders çıkardı'
'Seçim tartışmaları için henüz erken'
Mevduatta zamanaşımı 10 yıl
Ülker'den kolesterol düşüren süt ürünleri
Danone de kolesterol düşürücü ürün satacak
Cen Grup'a ABD'li ortak
Sabiha Gökçen eylül ayında özelleştirilecek
NY Times, 'daralarak' tasarruf sağlayacak
Borsadan yüzde 2.8'lik tepki çıkışı






Meral TAMER
Kütüphanesiz okullar ses verdi (2)
Biz kütüphanesi olmayan okulların bizi aramas...
Güngör URAS
'Terör ekonomisi'
Terör ekonomisi, Doğu'da giderek "olağan yaşa...


© 2006 Milliyet