|
Umut samimi dindarlarda
Becerikli (!) muhalefet günlerdir tartışıyor: Erdoğan cumhurbaşkanı olursa Yüce Divan'da yargılanabilir mi?
Bırakın efendim Yüce Divan'ı filan da normal mahkemeye şapka çıkarın.
Mahkemenin adresinden önce, suç olarak neleri saptadınız bugüne dek? AKP icraatçıları için hazırladığınız suç dosyaları varsa, açıklayın da ahali bilsin.
Hatta şimdiden dava açın, dokunulmazlıkları nedeniyle dosya beklerse beklesin.
Dokunulmazlıklar sona erince ne yapacaksınız?
Söyleyin! İnandırıcı olun!
Örneğin, hızlandırılmış tren faciasının, duble yolların hesabını sormaya kararlı mısınız?
Örneğin, Danıştay'a saldırıda asıl hedef gösteren iktidar sorumluları hakkında dosyalarınız hazır mı? Yüksek yargıcın öldürülmesinden sonra, "saldırının arkasında ihanet çetesi var" diye hedef saptıran "dokunulmazlar"ın dokunulmazlığı sona erince, yargıya el atanları Anayasa'yı ihlalden yargıya götürecek misiniz?
Muhalefeti bir yana koyup şu olup bitenler için siz karar verin:
Amerika koruyuculuğundaki bölücü PKK'ya karşı mücadelede ordu hemen her gün şehit veriyor. Hakkâri'de bir şehidin cenazesinde Tayyip Erdoğan'a feryat eden bağrı yanık şehit babası Ahmet Kömür, Başbakan'a hakaretten hapse mahkûm ediliyor.
Kestirmeden bir şey söyleyelim mi?
Siyasi dincilere karşı bizim umudumuz samimi dindarlarda. Onlar ki, ayrımcı tarikat şeyhlerinin sultasında halkın dini duygularını sömürerek siyaset yapanlara dur diyecek; o zaman ülkeye huzur ve güven gelecek.
Din sömürücüsü politikacılardan illallah!
Bir kitap
Zekeriya Sertel 1970'lerdeki bir yazısında, "Nixon'ın Amerika'sı içeride gerici, dışarıda kanlı ve süper emperyalist bir devlettir" demiş.
Ya bugün Bush'un Amerika'sı ne?
Bush'un Amerika'sının gerçek durumunu ve dünyadaki değişimin nereden nereye gittiğini görebilmek için bilgiye gerek var. Bu bilgiler Doç. Yıldız Sertel'in "Şu Değişen Dünya / Türkiye-Avrasya" kitabında (Bilgi Yayınevi, Mayıs 2006) kapsamlı biçimde yer alıyor. Amerikan İmparatorluğu'nun çöküş sürecine girdiğini, Latin Amerika'da sosyalizmin yükselişini, Çin'in büyümesini anlatan Sertel, sinsi sinsi işbirlikçilerle beraber "Türkiye'nin nasıl sömürgeleştirildiğine" dikkat çekiyor ve diyor ki:
"Hangi kesimden olursak olalım, 'teslim olmamak' için, bir araya gelmek, ortak bir direnişe yönelmek, millet olarak uyanmak zorundayız."
Bir şiir
Ahmet Aslan'ın kısa, ama sınırsız "Yağmur" şiiriyle noktalayalım haftayı:
"Köpüklü bulutları / Sürüp mavi sakalına / Tıraş oluyor gökyüzü / Denizin aynasında"
nailgureli@milliyet.com.tr
|
|