12:5020 Temmuz 2006 / Perşembe 


Trabzon kalecisi Jefferson’un yıkıldığı an

     
     Ömür AVCI / OBERSTAUFEN,(Almanya),20(DHA)
     
TRABZONSPOR’un Brezilyalı file bekçisi Jefferson Oliviera De Galvao, ikinci sezonunu geçireceği Trabzonspor’da mutlu olduğunu, Lazaroni’nin Brezilyalı olmasının ise formanın garantisi olmadığını söyledi. Jefferson, Türkiye’de kendisini en çok üzen olayı ise Fenerbahçe maçı öncesi yaşadığını belirterek, “Çok iyi oynamalısın, çünkü karşı takımdaki Brezilyalıları desteklediğin düşünülür'' uyarısını unutamadığını belirtti.
     
     FATİH BİLE YEDEK KALIR
      Jefferson, Türkiye’de geçen yıl ne iyi ne kötü bir sezon geçirdiğini belirterek, “Bu yıl Brezilyalı bir teknik direktör ve teknik kadronun gelmesiyle performansımın yükseleceğine inanıyorum. İnşallah bu sene hem ben, hem de takımım iyi bir sezon geçirir. Ayrıca Brezilyalı teknik direktörün olması benim forma giyeceğimin garantisi değil. Zaten hiç kimsenin forma garantisi yok. Bunu kaptanımız Fatih için de söyleyebilirim. Herkesin çalışması ve kendini göstermesi gerekiyor. Eğer bunları yapmazsam yedek kalırım''dedi. Jefferson, Brezilya’da artık kalecilere çok farklı bakıldığını ve kaleciler için özel çalışma programları da hazırlandığını belirterek, “Dida ve Taffarel, özellikle Avrupa’nın Brezilyalı kalecilere bakış açısını değiştirdi'' dedi.
      EN İYİSİ ALEX Jefferson, Türkiye’de Fenerbahçe ve Galatasaray’ın atak oyuncularından çekindiğini belirterek, “Bir isim söylemek gerekirse Alex diyebilirim. Çünkü onu iyi tanıyorum ve neler yapabileceğini biliyorum. Bence en iyi atak oyuncusu o'' diye konuştu. Jefferson, boş vakitlerini ailesiyle geçirmeyi ve onlarla gezmeye gitmeyi sevdiğini ifade ederek, “Havuza girmeyi ve müzik dinlemeyi seviyorum. Fobim yok diyebilirim. Allah’a şükür hiçbir korkum yok. Ama uçakta Djokaj’ın yanında kim otursa korkar gibime geliyor'' dedi.
     
     BENİ EN ÇOK ÜZEN OLAY
      Jefferson, kendisini Türkiye’de en çok üzen olayı bu sezon ikinci yarıda oynanan Fenerbahçe maçı öncesi yaşadığını belirterek, “Türk futbolu gelişmekte. Ama size üzüldüğüm bir örnek vermek istiyorum. Fenerbahçe maçıydı. Biliyorsunuz, orada Brezilyalı oyuncuların sayısı yüksek. O maçtan önce, ismini açıklamak istemediğim birisi bana geldi ve ‘Senin bu maçta özellikle çok iyi oynaman lazım. Yoksa senin karşı takımdaki Brezilyalıları desteklediğini düşünürler’ dedi. Ben de bunu çok saçma buldum. Ben kendi takımımın faydası için oynuyorum, onun başarısı için mücadele ediyorum. Futbolculara bu kadar güvensiz olunması bana çok ilginç, saçma ve üzücü geldi. Bunu bana kimin söylediği önemli değil. Bir yönetici ya da futbolcu olabilir. Önemli olan neyin bana söylenildiği. Buna çok üzüldüğümü söyleyebilirim. Sonuçta ben Trabzonspor’un başarısı için çalışıyorum'' diye konuştu.
     
     WAGNER BİZDE İŞ YAPAR
      Jefferson, bordo mavili takıma transferi gündemde olan Wagner’i de çok iyi tanıdığını belirterek, “Trabzonspor’a gelirse iyi işler yapacağına inanıyorum. Takıma çok katkı yapacağını düşünüyorum. Brezilya’da onunla birlikte oynadım'' dedi. Jefferson, Brezilya Milli Takımı’nın Dünya Kupası’nda başarısız olmasını ise kimsenin sorumluluk almamasına bağlayarak, “Favori gösterilmesi oyuncular üzerinde baskı kurdu. Orta sahada kimse direkt sorumluluk almadı. Birçok yıldız var ama sorumluluk alan yoktu'' ifadesini kullandı.
     
     SON MAÇ 1860 MÜNCHEN İLE
      Trabzonspor, Almanya kampındaki son hazırlık karşılaşmasını yarın akşam Almanya İkinci Ligi’nin güçlü ekiplerinden TSV 1860 München ile yapacak. Weiler - Allgau Rothachstadion’da oynanacak ve saat 18.30’da başlayacak karşılaşmada teknik direktör Lazaroni’nin as takıma görev vermesi bekleniyor.
     
Tüm yorumlarYorum yaz
Trabzon Kalecisiz
Trabzonspor,Şenol GÜNEŞ futbolu bıraktığından bu yana kalecisiz oynuyor. Şenol Güneş bile bu soruna bir çare bulamadı.Futbol uzmanlarına göre iyi bir kaleci ...