|
 |
|
|
'Artık bayrağı daha gururla asacağım'
İzmirli şehit Akmansoy'un eşi, tabutunun sarıldığı bayrağı en şerefli miras olarak saklayacağını söyledi
TAYLAN YILDIRIM İzmir DHA
Jandarma Komando Er Mustafa Akmansoy 21 yaşındaydı. Askere gitmeden önce İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde çiftçilik yapıyordu. Kiraz mevsiminde kiraz alıp satıyordu. Yine bir kiraz mevsiminde şehit düştü.
İzmir'in Eruh'ta şehit verdiği iki erden biri olan Akmansoy, Kemalpaşa'ya bağlı Ulucak beldesinde hükümete protestolar arasında son yolculuğuna uğurlandı.
Zeliha Akmansoy, evlilik yıldönümünde şehit olan eşinin tabutuna sarılan Türk bayrağını gururla gösteriyor:
"Onun en şerefli mirasını, özel kutusunda ömrümün sonuna kadar saklayacağım. Evlilik yıldönümlerimiz artık onun sevgisiyle, ancak gururla geçireceğim günler olacak. Eşimin ölüm yıldönümlerinde ve bayramlarda bayrağı yerinden çıkartarak evime, şehit eşi olarak gururla asacağım."
Gözyaşım intikamla diner
Oğlunun operasyona çıktığı cuma günü evi tam beş kez aradığını belirten acılı anne Meryem Akmansoy'un gözyaşı dinmiyor:
"En değerli varlığımı ülkem için kaybettim. Oğlumun silah arkadaşlarından onun intikamını istiyorum. Ancak o zaman gözyaşım diner. Hayattan tek beklentim bu."
Çiftçi baba Veli Akmansoy, terörün lanetlendiği, hükümetin protesto edildiği, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ile İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal'ın gönderdiği çelenklerin parçalandığı cenaze töreninde "Teröristler sevinmesin" diyerek gözyaşlarını tutuyor.
|
|
|

|