
|
|
|
 |
|
|
Şapka çıkarılacak yazı
BURAK Ata isimli okurdan bıçak sırtı bir konuda mektup geldi. Geçtiğimiz hafta Fransız ikinci kanalında yayınlanan bir belgeselden söz etmiştim. Eşçinsel ailelerin çocukları ile ilgili bir belgeseldi. Ve sormuştum; böyle bir program ya da belgesel bizde yayınlabilir mi diye.
* * *
SAYIN Ata, BBC'de yayınlanan bir sabah programından bahsetmiş. Konu, bekar bayanların fiziksel ve zeka yönünden ideal olduğunu düşündükleri erkeklerle bir gecelik ilişkiye girip bilerek hamile kalmaları ve erkeklere haber vermeden tek başlarına çocuklarını doğurup yetiştirmeleri üzerine.
* * *
BU tarz dünyaya getirme olayını bizzat yaşamış bir bayan programa konuk olur. Modern hayatta bir erkek ile bir bayanın ömürleri boyunca birlikte yaşamasının her zaman mümkün olmadığını, bu yolla en azından annelik içgüdüsünü tatmin ettiğini, bunu da genetik olarak ideal bir babadan yapmasının daha mantıklı olduğunu söyler. Seyirciler arasında bir bayan söz alır; "Bir çocuk ileride dünyaya geliş sebebini öğrenmek istediğinde bunun cevabının sevgi olduğunu öğrenirse ideal bir seçim sonucu dünyaya gelmiş olmaktan daha mutlu olacağını düşünüyorum" diyerek karşı görüşünü ortaya koyar.
* * *
BURAK Ata "bir tabu konuşulmuş ama geleneksellik son derece mantıklı bir şekilde kendini korumuş. Değerleri korumak onları tartışmaya kapatarak olmaz" diyor. Bir de saptaması var; "RTÜK'ün önem verdiği tek konu yayınlardaki cinsellik kısıtlaması. Sözünü ettiğiniz konu bizde işlenirse ceza geleceği kesin".
* * *
ASLINDA bıçak sırtı konulara bazı programlar değiniyor (Objekif ve A Takımı özellikle). Ama yukarıda örneği verilen diyaloglar kesinlikle mümkün olmuyor. Çünkü ortada bir ağız dalaşı oluyor. Seçilen konuklar da buna uygun isimlerden tercih ediliyor. Bizde örneğin BBC'de tartışılan konunun bir sabah programında yer aldığını düşünün. Böyle bir bayanın da orada olduğunu. Ortalık birbirine girer ne namus kalır, ne haya, sonra da kalkıp göbek atılır. Tabuları tartışmayı değil sulandırmayı seviyoruz.
s.kologlu@milliyet.com.tr
|
|
|

|
|