
|
|
|
 |
|
|
Danıştay'dan Demirel'e iyi haber
Danıştay, TMSF'nin, el konulan Egebank'tan doğan zararların bankanın 5 ortağından tahsil edilmesi kararını Şevket Demirel yönünden durdurdu
ANKARA Milliyet
Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) el koyduğu Egebank'tan doğan zararların bankanın hâkim ortaklarından tahsiline ilişkin Fon Kurulu kararının yürütmesini Şevket Demirel yönünden durdurdu.
TMSF, Egebank'a el koyduktan sonra oluşan 259 milyon 722 bin YTL'lik zararın bankanın hâkim ortakları Demirel, Neslihan Demirel, Hasan Hüseyin Uysal, Yılmaz Kasap ve Nihan Atasagun'dan karşılanmasına ilişkin işlemin yerine getirilmesinde Birinci Tahsilat Başkanlığı ile Dava ve Takip Dairesi Başkanlığı'nı yetkili kılmıştı.
Diğer itirazlara ret
Hâkim ortaklar bu kararın iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle dava açmışlardı.
Davaları görüşen Danıştay 13. Daire, 5 davada da yürütmenin durdurulması istemini oyçokluğuyla reddetmişti.
Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu, bu karara Şevket Demirel de dahil 5 kişinin yaptığı itirazı dün görüştü.
Kurul, Demirel'in itirazını kabul ederek Fon Kurulu kararının yürütmesini Demirel yönünden durdurdu.
Diğer 4 kişinin yaptığı itirazı ise yerinde görmeyerek reddeden kurulun, Demirel Egebank'taki hisselerini devrettiği için Fon Kurulu kararının yürütmesini durdurduğu öğrenildi. 13. Daire, 5 kişinin açtığı davayı, daha sonra esastan karara bağlayacak.
|
|
|

|
|