

Herkes düşünce ve ifade özgürlüğü hakkına sahiptir; bu hak serbestçe düşünme, hangi yoldan ve nereden olursa olsun bilgi ve görüş alma, araştırma ve yayma özgürlüğünü içerir. İnsan Hakları Evrensel bildirgesi |
|
|
|
|
 |
|
|
Bir kaza ve üzücü bir fotoğraf
DERYA SAZAK
Antalya'da 5 polisimizin şehit olduğu helikopter kazası haberi Milliyet Akdeniz ilavesinde çıkan fotoğraf okurlarımızı fazlasıyla üzdü.
Kazaya evinin balkonundan tanık olan bir hanım okurumuz ertesi gün gazetede gördüğü fotoğraflar üzerine 'şoke' olduğunu telefonda anlattı. Kaza fotoğraflarında ölen polislerin bedenleri olayın tüm dehşetini yansıtacak biçimde verilmişti.
Dr. Metin Gül de e-mail göndererek fotoğrafların niye kapatılmadığını soruyordu. Pek çok okurumuz aynı nedenle eleştirdi.
Milliyet Antalya Temsilcisi Oktay Pirim kendisine de iletilen bu hata nedeniyle okurlardan özür dilediklerini ve çok üzgün olduğunu söyledi.
Gazete, habere daha fazla yer açmak ve Antalyalıların acısına ortak olmak üzere düşen helikopterin fotoğraflarını ilavede tam sayfa kullanmış. 'En acı günümüz' başlığı bu hassasiyeti yansıtıyor. Pirim sayfalar hazırlanırken yanık bedenlerin kapatılmasını istediklerini ancak montaj sırasında bu hatanın oluştuğunu belirtiyor. Baskıdan sonra durum fark ediliyor.
Milliyet Ankara Bürosu'nda uzun yıllar birlikte çalıştığımız ve insani konularda son derece duyarlı olan Oktay Pirim şehit olan polis ailelerinden ve Akdenizli okurlarımızdan özür diliyor.
Vatandaşlar helikopterin düştüğü yere karanfiller bırakmaya devam ediyor.
okur@milliyet.com.tr
dsazak@milliyet.com.tr
Tel: 0212 505 62 03
Faks: 0212 505 68 09
Doğan Medya Center, Bağcılar 34204 İstanbul
|
|
|

|
|