|
 |
|
|
Tezkeresine 11 gün kalmıştı
Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda F-5A uçağının düşmesi sonucu şehit olan Hava Er Erdoğan Alagöz, İstanbul'da toprağa verildi. Havaalanında pist çalışması yaparken uçağın düşmesi sonucu şehit olan Alagöz'ün cenazesi, Ataköy 5. Kısım Camii'nde öğleyin kılınan cenaze namazının ardından askerler tarafından omuzlara alınarak top arabasına konuldu.
Tören kıtası eşliğinde bir süre top arabası üzerinde taşınan Alagöz'ün naaşı, daha sonra Edirnekapı Şehitliği'ne defnedildi.
Cenaze törenine, Alagöz'ün ailesi ve yakınlarının yanı sıra Merkez Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Çetinkaya, 1. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Biran, Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Orhan Uğurluoğlu, 52. Zırhlı Tümen Komutanı Tümgeneral Cengiz Arslan, 15. Füze Üs Komutanı Hava Tuğgeneral Haluk Terzi ile askeri erkân katıldı.
Tören sırasında gözyaşlarına hâkim olamayan yakınları, Erdoğan Alagöz'ün tezkeresine 11 gün kaldığını belirttiler.
Tişörtteki yazı
Bu arada, Erdoğan Alagöz'ün kız arkadaşı olduğu öğrenilen Tuğba Topuz'un üzerindeki tişörtte, "Her annenin oğlu asker olur ama her kızın sevdiği havacı olamaz" yazması dikkat çekti.
|
|
|

|