Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 30 Temmuz 2006 / Pazar  
   Milliyet Online    Blog    Emlak    Arabam    İnsan Kaynakları    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar    Mobil 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
  Otomobil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Sınavzedeye yardım

MEB: OKS tercihleri belirlenemeyen bir nedenle değiştiği için imam hatip'e yerleştirilen öğrenci mağdur olmayacak

ANKARA Milliyet

OKS tercihleri belirlenemeyen bir nedenle değiştirilen ve imam hatip lisesine yerleştirilen öğrencinin mağdur olmaması için gerekli tedbirlerin alınacağını açıklayan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.
Kırklareli Merkez Hamdi Helvacıoğlu İlköğretim Okulu mezunu Alp Hekimoğlu, OKS sonuçları açıklandıktan sonra puanına uygun olarak 5 fen lisesi ve 1 anadolu lisesinin aralarında bulunduğu 6 liseyle ilgili tercih listesi hazırladı.

'Şifresiz olmaz'
Hekimoğlu'nun listesi okul yönetimi ve veli tarafından internet ortamına girildi. Ancak daha sonra tercihlerin belirlenemeyen bir sebeple değiştirildiği belirlendi.
MEB'den konuyla ilgili dün yapılan yazılı açıklamada, tercihlerin girişinin yapılabilmesi için sadece okul müdürlüklerinin bilgisinde olan kurum kodu ve şifresinin bilinmesinin zorunlu olduğu ifade edildi. Tercihlerde değişikliğin mümkün olmadığının vurgulandığı açıklamada, öğrenci velisinin okula bizzat başvurması gerektiği belirtildi.

'Soruşturma başlatıldı'
Okul kurum kodu ve şifresini bilen okul yetkilisi ve öğrenci velisince girilen tercihlerin çıktısının veli ve yetkililerce imzalandığı nın kaydedildiği açıklamada, "18 Temmuz 2006 günü sabah saat 10.46'da bu tercihlerin belirlenemeyen bir sebeple değiştirildiği anlaşılmıştır.
Bunun üzerine soruşturma başlatılırken, öğrencinin mağdur olmaması için gerekli tedbirler alınacaktır" denildi.






GÜNCEL
Çapın'ı kaybettik
Kışlada facia
Tekin'in ailesi dava açtı
Çakıcı'dan Ulusoy'a seçim mektubu
Tezkeresine 11 gün kalmıştı
Ordu eylemle kurtuldu
Sahneden son kez alkışlarla uğurlandı
Sınavzedeye yardım
'Bahçeşehir Fen' gururlu
Gül'ün oğlu Galatasaray'da
Sorun, yanıtlayalım






Hasan PULUR
Arda'nın senaryoları Hilmi'nin oyunculuğu "Kefal"in "Hayta"sı
ELİNDE kumanda aleti, televizyonu "zıplatma"n...
Çetin ALTAN
7 delikli tokmak, bunu bilmeyen ahmak...
Söylentilere bakıldığında, Türkiye'deki öğret...


 2003 yılında neler oldu
 2004 yılında neler oldu

© 2006 Milliyet