Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 04 Ağustos 2006 / Cuma  
   Milliyet Online    Blog    Emlak    Arabam    İnsan Kaynakları    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar    Mobil 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
  Otomobil

Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
İsrail, Osmanlı köprüsünü yıktı

DIŞ HABERLER SERVİSİ


İsrail, Lübnan'daki operasyonlarının 23'üncü gününde bu ülkeye bomba yağdırmayı sürdürürken, Lübnan-Suriye sınırı yakınlarındaki Akkar kentinde biri Osmanlı dönemine ait iki köprü İsrail bombardımanında yıkıldı.
İsrail uçakları, dün sabah düzenlenen akınlarda Beyrut'un güneyiyle birlikte, Bekaa Vadisi, Suriye sınırı yakınlarındaki karayolları ve güneydeki Nabatiye dahil 70 kadar hedefi vurdu. İsrail savaş uçaklarının Lübnan'ın güneyindeki Tayibe köyünü bombalaması sonucu aynı aileden 3 kişi hayatını kaybetti.
Lübnan'ın güneyinde de İsrail kara birlikleri birçok bölgede Hizbullah gerillalarıyla çatışmaya girdi, çatışmalarda 4 İsrail askeri öldü, 5'i yaralandı. Hizbullah da dün İsrail'e roket yağdırmayı sürdürdü. Hizbullah'ın İsrail'e attığı 160 roket, 8 İsraillinin ölümüne yol açtı.

900 Lübnanlı öldü
Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora, 23 gündür devam eden İsrail saldırısında Lübnan'da 900'den fazla kişinin öldüğünü, 3 bin kişinin yaralandığını ve 1 milyon kişinin yerinden olduğunu söyledi. Sinyora, İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) Yürütme Kurulu'nun İsrail'in Lübnan ve Filistin'deki saldırılarıyla ilgili Malezya'da yaptığı toplantıya telekonferans aracılığıyla katılarak yaptığı konuşmada, İsrail'in saldırılarında kayıpların 3'te birini 12 yaşın altındaki çocukların oluşturduğunu belirtti. Fuad Sinyora, "İsrail'in Lübnan saldırısı insan hayatına ve altyapı sistemine büyük bedeli olmaktadır. Ülkemizi tamamen mahvetmiş ve ekonomimizi sarsmıştır" dedi.





DÜNYA
Amerika'nın imajı sönüyor
'Bugün dokunulmayanlar sakın rehavete kapılmasın'
İsrail, Osmanlı köprüsünü yıktı
Ahmedinecad'la yumuşak sohbet
Kongre'de Ermeni soykırımı kavgası
Üç yetkiliden uyarı: Irak iç savaşa gidiyor
AB, alkole karşı savaş açıyor







© 2006 Milliyet