Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 05 Ağustos 2006 / Cumartesi  
   Milliyet Online    Blog    Emlak    Arabam    İnsan Kaynakları    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar    Mobil 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
  Otomobil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Polise bombalı tuzak

Adana'daki Oyakbank'ın önüne konulan ses bombasını araştırmak için olay yerine gelen polis araçlarının yanına yerleştirilen 2. bomba patladı. 17 kişi yaralandı

Adana DHA

Adana'da, bir patlamayı araştırmak için olay yerine gelen polis ekiplerinin araçları arasına bırakılan parça tesirli bombanın patlaması sonucu, 8'i polis memuru, 2'si polis okulu öğrencisi olmak üzere 17 kişi yaralandı.
Oyakbank Küçüksaat Şubesi'nin ATM'sinde dün saat 13.00'de ses bombası patladı. Olay yerine gelen polis ekipleri ile gazetecilerin araçlarını park ettiği yerde, ilkinden yaklaşık 10 dakika sonra ikinci bir patlama daha oldu.

Geçici işitme kaybı
Bir yaralının ise olay yerinde tedavi gördüğü öğrenildi. Patlamanın etkisiyle şoke olan gazeteciler ve bazı vatandaşlar, geçici işitme kaybı yaşadı. Bazı polis araçları ile çevredeki işyerlerinde hasar meydana geldi. Polisler, durumları ağır olan 2 meslektaşlarına kan verebilmek için hastaneye koştu.
Özellikle polis araçlarının yanına konulan bombanın, cep telefonu kullanılarak uzaktan patlatılmış olabileceği öne sürüldü. Bu iddiaları araştıran polis, kordon altına aldığı bölgedeki en küçük parçaları toplayarak ipucu aradı. İkinci patlamaya neden olan parça tesirli bombanın yoğun bir yaya trafiği de olan caddede çok sayıda can kaybına neden olabileceği, ancak polis araçlarının kalkan görevi gördüğü belirtildi.
Yaralıları hastanede ziyaret eden Adana Valisi Cahit Kıraç, saldırıyı kınarken, 17 yaralıdan 4'ünün ayakta tedavi edildiğini söyledi.

Yaralı isimleri

Edinilen bilgiye göre, yaralıların isimleri şöyle: Başkomiser Ahmet Yener Uysal, komiser Murat Durmaz, polis memurları Okan Biçer, Ertan Ayhan, Süleyman Olcay, Tufan Erkayıran, İsmet Örtlek, Burhan Cahit, polis okulu öğrencisi Mustafa Karakoç ve Gökhan Gülücü, banka güvenlik görevlisi Mehmet Nuri Seyitoğlu, zabıta görevlisi Cengiz Dizoğlu, vatandaşlar Fahriye Ertürk, Murat Demir, Yusuf Yaldız ve Yasemin Düzen.





GÜNCEL
İncirlik Üssü'nde kelepçeli vukuat
Polise bombalı tuzak
Eşi uğruna Dışişleri kariyerinden vazgeçti
Çetiner'in vasiyeti
El Kadı 2004'teki imzayı nerede attı?
Soprano Elisabeth Schwarzkopf öldü
Tiyatrocu Müftüoğlu kalbine yenildi
Baki Koşar için 42 yazar bir araya geldi
60 kişilik kontenjana 180 kişi yerleştirildi
Sorun, yanıtlayalım






Hasan PULUR
Azrail sen biraz tatile çıksana...
YETER be Azrail, yeter!
Çetin ALTAN
Yavru kefal sürüleri ve oklu kirpi
Cumartesi-pazar günleri hariç, yaz aylarının ...


 2003 yılında neler oldu
 2004 yılında neler oldu

© 2006 Milliyet